Autor: Logistikauudised.ee • 21. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gonsiori tänava ehitus jõuab esmaspäeval uude etappi

Uus liikluskorraldus
Foto: Raepress
Esmaspäeval alustatakse ehitustöödega Gonsiori tänaval, Maneeži tänava ja Pronksi tänava vahelisel lõigul, mille käigus muudetakse piirkonnas taas liikluskorraldust.

Mööda Estonia puiesteed Lasnamäe suunas sõitvad liiklejad suunatakse A. Laikmaa tänava kaudu Narva maantee või Rävala pst. poole, kust edasi on võimalik jätkata liiklemist Lasnamäe suunas. Gonsiori tänavalt Kesklinna suunas liiklejad suunatakse Pronksi tänava ristmikult kahes sõidureas Tartu maantee ja ning  ühes sõidureas Narva maantee poole. Maneeži, V. Reimani, Raua ning Kivisilla tänavad muudetakse tupiktänavateks. V. Reimani tänava liiklus muudetakse kahesuunaliseks, mis toob kaasa ka parkimiskorralduse muudatuse.

Bussiliinid nr 31, 53, 55, 56, 67, ja 68 suunatakse ümber marsruudile A. Laikmaa – Rävala pst. – Tartu mnt. – Fr. R. Kreutzwaldi tänav. Bussid jäävad peatuma Kivisilla peatuses, kuid teostavad Gonsiori tänaval tagasipöörde ning suunduvad eelnevalt mainitud marsruudile.  Liiklejatel palutakse järgida ajutiste liikluskorraldusvahendite nõudeid ja arvestada, et piirangute tõttu on liiklus piirkonnas häiritud ning võtab rohkem aega.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul toetatakse Gonsiori tänava rekonstrueerimist Ühtekuuluvusfondist. "Välisrahastusega projekti eesmärgiks on ühistranspordi ühenduskiiruse suurendamine, erasõidukitele kesklinna suunalise liikluse piiramine ja liiklusvoo sujuvamaks muutmine, et vähendada müra, vibratsiooni ja heitgaaside negatiivset mõju linnakeskkonnale."

Tööde tulemusel rekonstrueeritakse Gonsiori tänav alates Maneeži tänava ristmikust kuni Laagna teeni, kogupikkusega ligikaudu 1,5 km. Lisaks rekonstrueeritakse Laagna tee u. 0,3 km pikkune lõik, K. Türnpu tänavat u. 0,21 km ulatuses ning J. Kunderi tn serva rajatakse jalgrattatee pikkusega ligi 0,9 km. Kokku rekonstrueeritakse sõiduteid ca 2,01 km ning rajatakse ja rekonstrueeritakse kõnni-, jalg- ja jalgrattateid ca 4,86 km. Ehitustööde mahus rekonstrueeritakse 11 fooriristmikku ning Torupilli Selveri kõrvale rajatakse Pargi ja Reisi.

Gonsiori tänava Maneeži tn – Laagna tee vahelise lõigu ümberehituse tulemusel jääb tänav kolme sõidurajaga. Mõlemas sõidusuunas on ühissõidukirajad ning keskmine sõidurada on muutsuunaliiklusega sõidurada, kus hommikusel perioodil toimub liiklus suunaga kesklinna poole ja õhtul suunaga Lasnamäe poole.

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077