Autor: Logistikauudised.ee • 12. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Innovatsioonimessil tunnustati veokite telemaatikalahendust

Foto: Bosch
Läinud nädalal Las vegases alanud CES 2018 innovatsioonimessil tunnustati Tech For A Better World kategoorias Boschi välja töötatud veokite telemaatikaplatvormi, mis valmis koostöös ettevõtetega Daimler Trucks ja Fleetboard.

„Ühine telemaatikaplatvorm on kaubaveokite uute digitaalteenuste aluseks, mis võimaldavad veoettevõtetel vedusid paremini planeerida, masinaparke otstarbekamalt kasutada ja kaupasid turvalisemalt sihtpunktidesse toimetada,“ ütles Dr Dirk Hoheisel, ettevõtte Robert Bosch GmbH juhatuse liige.

Suurte kaubaveokite tipptasemel ühenduvuse jaoks loodud telemaatikalahenduse eest tunnustati Boschi CES 2018 innovatsiooniauhinnaga kategoorias Tech For A Better World (tehnoloogia parema maailma loomiseks).

Ühine telemaatikaplatvorm loodi koostöös ettevõttega Daimler Trucks ja Fleetboard ning seda kasutatakse kogu maailmas tootja suurtes kaubaveokites veokite andmekeskusena, kus see on aluseks uutele digitaalteenustele, nagu Mercedes-Benz Uptime.

Platvorm jälgib veokite tehnilist seisundit reaalajas ja saadab sellekohast teavet, võimaldades masinaparkide juhatajatel tuvastada rikkeid enne nende toimumist, et vältida planeerimata parandustöid ja optimeerida planeeritud remonditöökoja külastusi.

See suurendab vedude usaldusväärsust ja vähendab kulukaid veokite tööseisakuid. Tulevikus võimaldab Boschi ühine telemaatikaplatvorm teha tarkvaravärskendusi traadita võrgu kaudu. Värskendused hoiavad sõidukite süsteemid ajakohasena ning säästavad juhtide ja masinaparkide juhatajate aega, vähendades remonditöökoja külastuste arvu. Lisaks võimaldavad need installida otse veokitesse uusi ja täiustatud funktsioone.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077