15. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lukoili juht rikastus päevaga 900 miljoni dollari võrra

Luikoili suuromanik Vagit Alekperov.
Foto: EPA
Naftafirma Lukoili aktsiad lendasid reedel ajaloolisse kõrgusse pärast teadet, et nõukogu otsustas osta 2-3 miljardi dollari eest tagasi 10% aktsiaid.

Hinnaralli tulemusena kasvas Lukoili presidendi ja suuraktsionäri Vagit Alekperovi varandus päevaga 900 miljoni dollari võrra, kirjutas Forbes. Naftatootja kaasomaniku Leonid Feduni varandus kasvas 350 miljoni dollari võrra, kirjutas Vene Forbes.

Alekperovi ja Feduni pöörase rikkusehüppe taga on naftafirma aktsia hinna järsk tõus – reedel kallines Lukoili aktsia ajaloo kõrgeimale tasemele, päevase kauplemise käigus Moskva börsil tõusis väärtpaber avamise 3677 rublalt (54 eurot) 3942 rublale (58 eurot). Börsi sulgemise ajal maksis Lukoili aktsia 3910 rubla (57 eurot), mis teeb päevaseks kasvuks 6,03%.

Tormiline hinnaralli algas pärast Lukoili direktorite nõukogu reedest istungit, kus tehti esialgseid kokkuvõtteid nafta- ja maagaasitootja eelmisest majandusaastast ning kiideti heaks aktsiate tagasiostukava.

Kõvad dividendid

Forbes hindas 2017. aastal Alekperovi varaks 14,5 miljardit dollarit ning selle tulemusega oli ta Venemaa rikaste edetabelis 6. kohal. Talle kuulub 23% Lukoili aktsiatest. 2016. aasta eest võttis ta Lukoilist 590 miljonit dollarit dividende. 2016. aasta veebruaris müüs ta 19,5 miljoni euro eest oma jahi Galactica ning ostis asemele uue, 70meetrise Galactica Super Nova, mis võitis sama aasta septembris Monaco jahinäitusel kahes kategoorias: parim uus jaht ja parim sisustusdisain.

Pikemalt loe Äripäevast

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077