Autor: Logistikauudised.ee • 12. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Lennujaama läbis 2017. aastal rekordilised 2,65 miljonit reisijat

Tallinna Lennujaama reisijate arv tõusis 2,65 miljoni reisijani.
Foto: Harro Puusild
Tallinna Lennujaama läbis 2017. aastal rekordilised 2,65 miljonit reisijat, ehk 19 protsenti enam kui eelnenud aastal. Täpseks reisijate arvuks kujunes 2 648 361. Detsembris teenindas Tallinna Lennujaam 188 600 reisijat, ehk 18,1 protsenti enam kui aasta varem.

Tallinna Lennujaama kommertsdirektori Eero Pärgmäe sõnul oli 2017. aasta lennuliikluses erakordne. „Soodne majanduskeskkond toetas nõudlust regulaarlendudel kogu aasta vältel, lisaks tegi muljetavaldava hüppe ka tšarterreisijate arvu kasv,“ märkis Pärgmäe pressiteates.

Reisijate arvu kasv esimesel poolaastal püsis keskmiselt 16 protsendi juures, aasta teises pooles kerkis kasvuprotsent eesistumise toel 20 protsendini. Tšarterlendude reisijate arv kasvas aastaga 31 protsenti. „Kasvutempo paremaks mõistmiseks võib tuua näite, et kui eelneva kümne aasta jooksul kasvas Tallinna Lennujaama reisijate arv 500 tuhande võrra, siis möödunud aasta 12 kuuga kasvas lennureisijate arv Tallinnas 427 tuhande reisija võrra,“ lisas Pärgmäe.

Tallinna Lennujaam ootab reisijate arvu kasvu jätkumist ka tänavu, sest lisandub täiendavaid ühendusi olemasolevatesse sihtkohtadesse Londonisse, Kiievisse ja Kopenhaagenisse ning uute sihtkohtadena lisanduvad Malta, Paphos Küprosel, Ohrid Makedoonias ning Constanta Rumeenias.

Suurima arenguhüppe lennufirmade seas tegi mullu Nordica, kes koostöös LOT Polish Airlinesiga teenindas 69 protsenti rohkem reisijaid, kui aasta varem. Võimsalt on kasvanud ka teised siinsed lennuettevõtted – suursaarte ja mandri vahel lende korraldav Transaviabaltika vedas mullu 88 protsenti rohkem reisijaid ning tšarterlendude korraldaja SmartLynx Estonia kasvatas reisijate arvu 50 protsenti.

Tallinnast lendas regulaarselt mullu 16 lennufirmat, kellest suurim oli 23-protsendilise turuosaga Nordica, järgnesid airBaltic, Finnair, Lufthansa ja Ryanair, kelle turuosad jäid 9 ja 15 protsendi vahele. Lendude keskmine täituvus mullu oli 69 protsenti.

Aastaringselt oli Tallinnast võimalik lennata 25 sihtkohta, sealhulgas ka Kärdlasse ja Kuressaarde. Koos hooajaliste suveliinidega oli valikus tipphetkel 36 sihtkohta. Uute sihtkohtadena lisandusid Peterburi, Göteborg ja Hamburg, Euroopa suurimast lennujaamast Heathrowst Londonis alustas Tallinnasse lendamist Suurbritannia lennundushiiglane British Airways.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077