11. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburi teele kerkib 14000ruutmeetrine logistikakeskus

Uus logistikakeskus Peterburi teel.
Foto: Capital Mill
Capital Mill rajab 10 miljoni euroga Peterburi teele 14 000ruutmeetrise logistikakeskuse, kirjutab Äripäeva teemaveeb kaubandus.ee. Logistikakeskus valmib tänavu juulis.

Poole logistikakeskuse pinnast võtab enda alla ilutoodete pakkuja Tradehouse, kellele jäi praegune Kopli kontor ja ladu kitsaks. Tradehouse investeerib kompleksi arendamisesse kuni miljon eurot, mis kulub peamiselt sisustusele. Kopli pinna sisustuse plaanib ettevõte maha müüa. 

"Hetkel ei oska täpselt öelda, kui suureks inveseering kujuneb, sest võtame alles hinnapakkumisi ja koostame eelarvet," ütles Tradehouse'i omanik Avo Kivimaa. 

Tradehouse käivitab uues logistikakeskuses ka pilootprojekti, mille käigus võetakse kasutusele spetsiaalselt ilusektori jaoks modifitseeritud RFID-kaubaarvestussüsteem, mis tagab erakordse täpsuse laoarvestuses. Antud süsteem on välja töötatud ja kõrgelt tunnustatud nii USAs kui Euroopas, selle variatsioone katsetavad näiteks mitmed suured globaalsed rõivaketid ning jaekaubanduse mõistes on tegemist perspektiivika tulevikutrendiga.

"Sellel süsteemil on piiramatud võimalused, alates inventuuri teostamisest kuni erinevate turundustegevusteni," rääkis Kivimaa. Ta lisas, et ettevõte alustab Peterburi tee kompleksis testimist ning kui kõik läheb edukalt, laieneb süsteem kõikidele toodetele kõikides kauplustes. 

Kivimaa ütles, et uues kompleksis toimub ka lao automatiseerimine, et muuta tööd efektiivsemaks. Tema sõnul peab inimese töö taga olema mõte. Lisaks rõhutas ta, et selle sammuga ei hakka nad inimesi koondama, vaid värbamisosakond töötab täiel võimsusel, kuna inimesi on juurde tarvis. 

Loe pikemalt teemaveebist kaubandus.ee

 

 

 

Autor: Maarit Eerme, kaubandus.ee juht

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077