Autor: Logistikauudised.ee • 9. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eckerö Line’i kasvu vedasid reisijad Eestist ja Aasiast

Eckerö Line'i parvlaev Finlandia.
Foto: Andras Kralla
Eckerö Line’i 2017. aasta reisijate koguarv kasvas 3% ligi 1,5 miljoni reisijani. Äsja sõiduplaani lisatud varahommikune reis Helsingisse lubab prognoosida kasvu ka alanud aastal.

“Usun, et me oleme leidnud toote, mida turg vajas ja ootas: esimesel nädalal on varahommikustele väljumistele Tallinnast pileteid ostetud üle ootuste palju,” ütles Eckerö Line Eesti müügi- ja turundusjuht Peep Siinmaa pressiteates. “Senised sõidud Tallinna ja Helsingi vahel võimaldasid kõige varem Helsingisse jõuda 9.30ks, mis ei olnud ärireisideks kindlasti sobiv. Uue väljumisaja populaarsusest saab järeldada, et väga paljudele inimestele on oluline jõuda Helsingisse enne tööpäeva algust.”  

“Kuigi konkurents ja laevaliinide tihedus Tallinn-Helsingi liinil kasvab, suureneb iga aastaga ka reisijate arv. Suure hooga kasvab näiteks Aasia, eriti Hiina turistide arv Soome ja Eestisse. Aasiast siiapoole vaadates on Helsingi ja Tallinna vahemaa väga väike ning laevareis on nende jaoks üks võimalus oma reisi veel huvitavamaks teha. Oleme Aasia turistide osakaalu kasvatamiseks teinud ise aktiivset tööd: püüame Helsingist Tallinnasse meelitada nii Hiinast, Jaapanist, Koreast, Taiwanilt kui mujalt saabunud inimesi ka edaspidi,” rääkis Siinmaa.

Kokku reisis Eckerö Line’iga 2017. aastal 1 496 000 inimest, mis on 3% rohkem kui aasta varem. Võrreldes mullusega reisis Eckerö Line’iga eestlasi 37 000 võrra rohkem kui aasta varem (13% kasv) ning ligi 55 000 võrra (kasv 31%, kokku ligi 231 300 reisijat) oli rohkem rahvusvahelisi reisijaid: 65% kasvas Ukrainast, 57% Hiinast ning 41% Jaapanist pärit reisijate arv.

Peep Siinmaa sõnul vähenes 2017. aastal soome reisijate arv – kokku reisis 945 300 soomlast, mis on 5% vähem kui mullu. “Soomlastest reisijate arvu vähenemine on tingitud tõenäoliselt alkoholi hinna tõusust Eestis ning eesistumisest põhjustatud hotellikohtade puudusest. Selle aga kompenseerisid meie jaoks rahvusvahelised reisijad, kelle turuosa loodame kasvatada ka alanud aastal,” kommenteeris ta.

MS Finlandia väljub alates 3.01.2018 Tallinnast varahommikuti kell 6.00 esmaspäevast laupäevani. Sõiduplaani lisandus ka õhtune kell 21.40 väljumine Helsingist Tallinnasse iga päev, välja arvatud laupäeviti.

MS Finlandia reisi aeg lüheneb tänu Helsingi Läänesadama uuele terminalile viisteist minutit ning kestab nüüd 2 tundi ja 15 minutit. Vaid kell 18.30 Tallinnast väljuva laeva sõiduaeg jääb 2,5 tunni pikkuseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077