3. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vallbaum: mina teemaksus katastroofi ei näe

Einar Vallbaum.
Foto: Raul Mee
Mina selles teemaksus katastroofi küll ei näe, ütles Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni president Einar Vallbaum Äripäevale.

"Seda on ju kunagi Läti ja Leedu rakendanud, eks siin esimesed päevad niikuinii sõidetakse ilma. Kes ei pane tähele, kuigi Eesti riik on piiridel saanud ilusti üles sildid, et maks Eestis kehtib... Paljud firmad püüavad sellest maksust kõrvale hiilida, öeldes, et nad ei teadnud. Kui nad saavad trahvid kätte, levib info kiiresti," kommenteeris Vallbaum äsja rakendunud teekasutustasu.  

"Mina selles maksus katastroofi küll ei näe. Eks tavaliselt ikka mõned näevad hunti põõsas rohkem, kui teda on seal tegelikult. Sellest on nii pikalt räägitud ja rahvusvahelise poole pealt teavad kõik, kuidas see toimib. Oleme valmis selleks ja täidame Eesti riigi seadusi."

Vallbaum on rahul, et maks rakendati kolmest ja poolest tonnist, mitte ülevaltpoolt. "Nüüd on kõik vedajad võrdsed Euroopa Liidu piires. Kui maksu polnud, uuriti, miks Eesti maksu ei kehtesta. Ja kui maks kehtestati, küsitakse, miks kehtestati. Nüüd on maks kehtestatud, tuleb hakata seadust täitma ja maksu tasuma, ega siin muud ei olegi."

"Tulevikus peaksid aga kõik hakkama maksma, ka väikeste kaubikutega sõitjad. Ka sõiduautode juhid, kes naelrehvidega sõidavad ja teid rikuvad. Meil ei ole enam sellist talve, et naelrehve kasutada. Meie nägemus on, et kõik teede kasutajad peaksid seda maksu maksma. Nii ka sõiduautode ja väikeste kaubikute juhid."

Loe pikemalt Äripäevast

 

Pane tähele! 

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni president Einar Vallbaum modereerib 30. jaanuaril toimuvat autovedajate aastakonverentsi. Registreeri konverentsile siin

Konverentsil analüüsitakse ka teekasutustasu käivitumist ja esimese kuu tulemusi. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077