29. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue teemaksu tasumine tekitab peavalu

Veok.
Foto: Raul Mee
Teekasutusmaks tuleb tasuda 1. jaanuariks, aga ettevõtetel on tekkinud sellega probleeme.

Alates esmaspäevast tuleb maksta teekasutustasu kõikide üle 3,5tonniste veoautode eest, mis sõidavad Eesti teedel. Tallinna Vee finantsdirektor Riina Käi pole rahul, et maksu tasumiseks veel mõistlikku lahendust ei ole, sest internetis pangalingi kaudu maksmine on osutunud keeruliseks.

"Ettevõtetele on jäetud sisuliselt kaks varianti: maks tuleb tasuda kas sularahas mõnes piiripunktis või mõne ettevõtte töötaja isiklikult pangakontolt, mille limiidid sedavõrd suuri makseid võimaldavad," rääkis Käi ja lisas, et pangaülekandega maksu tasuda võimalik ei ole. "Osa ettevõtteid saab kasutada pangalinki, ent karmimate sisekontrolli reeglitega ettevõtted, kus maksed nõuavad mitut kinnitust, peavad lahendama probleemi muul moel. Ka Tallinna Vee puhul tuleb ilmselt teha makse mõne juhatuse liikme isiklikult kontolt."

Tallinna Vesi on teinud selle kohta ka maanteeametisse järelepärimise ja saanud vastuse, et arvet ei ole võimalik esitada ja ülekandega maksu tasuda ei saa. "Selline võimalus olla plaanis tulevikus luua. Samal ajal peab maks siiski 1. jaanuariks olema tasutud, sest vastasel juhul ähvardab ettevõtteid trahv. Oleme kuulnud, et sama probleemiga on silmitsi ka teised ettevõtted, kes püüavad nüüd aasta viimastel päevadel toimivat lahendust välja nuputada."

Maanteeamet ei nõustu väitega, et pangalingi kaudu suuremad ettevõtted maksu tasuda ei saa.

Loe pikemalt Äripäevast

 

Pane tähele!

Kuidas saab tasuda teekasutusmaksu?

portaalis teetasu.eemaanteeameti teenindusbüroodesNarva, Luhamaa ja Koidula piiripunktide kassadesmaksu- ja tolliameti teenindusbüroodesja teiste partnerite juures (tolliagentuuri terminalides jm)

Millega saab tasuda?

krediitkaardiga Mastercard või VISASEB, Swedbanki, Danske, LHV ja Nordea pangalingiga

allikas: www.teetasu.ee

Autor: Kristel Härma, Äripäev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077