22. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäev valis aasta ärimeesteks Cleveroni omanikud

Arno Kütt (vasakul) ja Peep Kuld on kompanjonidena ettevõtluses osalenud ligi 15 aastat.
Foto: Andras Kralla
Äripäev valis selle aasta ärimeesteks ASi Cleveron osanikud ja eestvedajad Arno Küti ja Peep Kulla – enesekindlad, sirge seljaga mehed, kes ei tunne alaväärsust ühegi suurkliendi ees ning kaitsevad tuliselt oma kaubamärki.

Kümme aastat tagasi polnud meil käibel sellist sõnagi nagu pakiautomaat, nüüd on meil Viljandis firma, millest on saanud pakiautomaatide ja pakirobotite valdkonna teerajaja maailmas.

Kütt ja Kuld olid tõsised kandidaadid aasta ärimehe tiitlile juba mullu. “See ei ole kunagi olnud eesmärk. Tore on, kui selline tiitel antakse, aga kindlasti ei ole pettumus, kui ei anta,” kommenteerib Kütt. Äripartner Kuld võtab sujuvalt sõnajärje üle – neid hetki, kui mehed teineteiselt mõttelõnga üle võtavad ja samast kohast edasi kerivad, tuleb intervjuu ajal korduvalt ette. “See ei ole sport, kus sa paned eesmärgiks mõõdetava tulemuse,” seletab Kuld. “Keegi neid edetabeleid koostab ja see on edetabeli koostaja eelistus, keda sinna valida.” 

Oht end kinni joosta

Viljandi äärelinnas asuva Cleveroni teisel korrusel paikneva kontori siseaknale on kleebitud tavaline hokikepp. Trepist tulijale hakkab see esimese asjana silma. Ei, hokikepp ei ole sinna pandud sisustuselemendina, see peaks näitama ettevõtte tulevast käibe kasvu – suhteliselt püstloodset, nagu on hokikepi vars.

“Oleme hokikepi laba ülemist serva ületamas,” näitlikustab Kuld. “Üles pööramise koht on hokikepi kõige nõrgem koht, kust kepp tavaliselt puruks läheb. Oleme endiselt seal, kus riske ja väljakutseid on veel päris palju ja kasv ei ole veel muutunud rutiiniks.”

Cleveroni selle aasta käive tuleb veidi üle 10 miljoni euro ehk kolm korda enam, kui oli 2016. aastal. Järgmise aasta tootmismaht on klientidele põhimõtteliselt juba ette ära müüdud ja tuleval aastal peaks käive taas kolmekordistuma. Kütt ja Kuld möönavad, et muidugi on liiga kiire kasvu puhul oht end kinni joosta.

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077