Autor: Logistikauudised.ee • 20. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Venemaa soovivad kiirendada piiriülest reisirongiliiklust

Tallinn-Moskva-Peterburg reisirong
Foto: Andras Kralla
Eile kogunes Tallinnas Eesti ja Venemaa ministeeriumite vaheline transpordikomisjon, et arutada kahe riigi ühishuvis olevaid transporti ja logistikat puudutavaid küsimusi.

Täna allkirjastasid Venemaa Föderatsiooni transpordiministeeriumi aseminister Sergei Aristov ja Eesti Vabariigi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Ahti Kuningas Muuga sadamas transpordikomisjoni kohtumise protokolli.

„Soov Tallinna-Peterburi-Moskva rongiliini populaarsuse ja konkurentsivõime tõstmiseks on nii Eestil kui Venemaal olnud juba aastaid. Seekordsel kohtumisel arutasime võimalusi rongi ühenduskiiruse tõstmiseks Tallina ja St Peterburgi vahelises liikluses ning loodame et koostöös mõlema riigi raudtee-ettevõtjate ja ametkondadega jõuame peatselt ka konkreetsete lahendusteni. Samuti leppisime kokku, et jätkame koostööd Narva-Ivangorod piirkondi ühendava uue piiriülese taristu  rajamise otstarbekuse  uuringu läbiviimiseks ning uue valitsustevahelise raudteeliikluse korraldamise kokkuleppe teksti ettevalmistamiseks,“ võttis Ahti Kuningas kohtumise olulisemad teemad kokku. Lisaks andis Eesti pool ülevaate uuest aastast kehtima hakkavatest teekasutustasudest Eesti teedel.

Venemaa delegatsioon külastas visiidi käigus ka AS-i Eesti Raudtee ning AS Tallinna Sadamale kuuluvat Muuga sadamat.

Viimati kohtus Eesti-Vene transpordikomisjon 2013. aastal, siis oli võõrustajaks Vene pool. Tänavune kohtumine lepiti kokku Ahti Kuninga ja Sergei Aristovi kohtumisel aprillikuus Moskvas toimunud majandusfoorumil TransRussia.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077