Autor: Logistikauudised.ee • 8. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neste Eesti pälvis Maanteeameti liiklusohutuse auhinna

Pildil paremalt: Priit Sauk (Maanteeameti peadirektor), Arvo Aruvee (Neste Eesti hooldejuht/ ohutusspetsialist). Kerli Tallo (Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert), Risto Sülluste (Neste Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuht)
Foto: Margus Muts
Neljapäeval 7.12.2017 Tartus Dorpati Konverentsikeskuses toimunud Maanteeameti pidulikul vastuvõtul tunnustati Neste Eestit 2017 aasta Liiklusohutuse auhinnaga. Neste Eesti pälvis auhinna vastutustundliku ettevõtte kategoorias.

Maanteeamet tunnustab igal aastal liiklusohutuse auhinnaga isikuid ja organisatsioone, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on enda asutuses või piirkonnas silma paistnud liiklushariduse korraldamise ja liiklusohutuse edendamisega.

"Esimest korda välja antud vastutustundliku ettevõtte auhinna pälvis Neste Eesti oma pikaajalise ning mitmekülgse panustamise eest liiklusohutusse. Ettevõte teeb alati natukene rohkem kui neilt oodatakse: iga töötaja peab läbima sisekoolitusi liiklusohutusest, paika on pandud ohutusnõuded ning panustatakse ohutussõnumite meeldetuletamisele kliendile," ütles pressiteate vahendusel Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Kerli Tallo.

"Ohutus on Neste jaoks esmatähtis kõiges, mida me teeme. Meie eesmärk on õnnetusi ja vahejuhtumeid ennetada, pöörates tähelepanu ohtudele, mis meid igapäevaselt nii tööl kui liikluses ümbrisevad. Oleme väga uhked Maanteeameti tunnustuse üle ning selle üle, mida Neste Eesti on oma tegevusega liiklushariduse edendamiseks nii oma töötajate kui klientide suunal teinud. See on järjepidev töö, et muuta meie kõigi igapäeva elu ja liiklus ohutumaks," ütles Katri Taskinen, Neste asepresident Baltikumis.

Neste toodete ohutu transport on tagatud koostöös partneritega

Neste tehastes rafineerimisel kasutatud tooraine ja kemikaalide vedu, samuti rafineeritud toodete transport, on käideldud partnerite poolt. Transpordiga seotud riskid on juhitud, tagades, et kogu transpordiahel on korraldatud nõuetele vastavates tingimustes. Nii Neste enda kui ka tema partnerite töötajad teavad, kuidas tegutseda ohutult igas olukorras ja igal ajal. Neste on seadnud oma logistikapartneritele väga kõrged ohutuseesmärgid ja jälgib nende täitmist regulaarselt.

Maanteeamet pärjas liiklusohutuse auhinnaga järgmisi inimesi ja asutusi: 

Liiklusohutuse kohaliku omavalitsuse auhind:

Pärnu LinnavalitsusTõrva Vallavalitsus

Vastutustundliku ettevõtte auhind:

Neste Eesti AS

Liiklusohutuse koostööpartneri auhind:

Põhja regioonis: Urve Miidla (MTÜ Ohutusõpetuskeskus, koolitaja)Lõuna regioonis: Kaire Zopp (Põlva Maavalitsus, tervisedenduse peaspetsialist)Ida regioonis: Kereekspert OÜ (Oksana Novenkova, turundusjuht)Lääne regioonis: Mai Jõevee (Kullamaa Vallavalitsus, Tervist Edendavate Koolide koordinaator)Üleriiklik: Tiit Metsvahi (Tallinna Tehnikaülikool, ehitus- ja arhitektuuri instituut, projekti spetsialist)

Liiklusohutuse sündmuse auhind:

Põhja regioonis: Liiklusteemaline etendus “Helkur ja Kiiver“ Tallinna Kihnu Lasteaias (Eve Kalimulina, Kristi Mägi)Lõuna regioonis: Tartu linna lasteaedade kevadseminar „Ohutult liikled Sina ja mina“ (Helina Muruaas ja Piret Vaas)Ida regioonis: Koogu külas liiklusohtliku ristmiku ümberehituse kaasfinantseerimine (Olerex AS)Lääne regioonis: 2. klasside liiklusolümpia Läänemaal (Sirje Treiman ja Kiur Klippberg)

Liiklusohutuse õpetaja auhind (lasteaedade, koolide, autokoolide õpetajad, liikluskoolitajad ja noorsootöötajad):

Põhja regioonis:Lõuna regioonis:Ida regioonis:Lääne regioonis:

- Marek Aasamäe (Autosõit OÜ)- Astra Teras (Vaida Lasteaed Pillerpall)

- Rita Postov (Mustvee Kool)- Tiina Jaanimägi (Põlva Lasteaed Lepatriinu)- Karmen Kukk (Laeva valla Avatud Noortekeskus)

- Urmas Saluste (Türi Ühisgümnaasium)- Merike Laas (Paide Ühisgümnaasium)

- Ahto Aulik (Politsei- ja Piirivalveamet)- Kadri Karon ja Moonika Ringas (Kilingi-Nõmme Gümnaasium)- Tarmo Tõnismann (Paikuse Põhikool)

Eeskuju liiklusohutuses: Ilmar Peeter Part (MTÜ Tartu Eksperimentaalne Jalgrattatehas)

Maanteeameti liiklusohutuse auhinnaga tunnustatakse alates 2009. aastast liiklusohutuse valdkonnas silmapaistvaid inimesi ja asutusi. Tunnustuse saajad valib Maanteeameti poolne komisjon.

Auhinnad antakse üle pidulikul vastuvõtul 7. detsembril kell 13.00 Tartus Dorpati Konverentsikeskuses.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077