Autor: Logistikauudised.ee • 7. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transaviabaltika: täppismaandumisseadme puudumine piirab Tallinn-Kärdla-Tallinn suunal reisijate arvu kasvu

Foto: Saartelennuliinid
Novembrikuus jäi Transaviabaltikal ilmastiku tõttu Tallinn-Kärdla-Tallinn suunal teenindamata kuus lendu, teatas lennuettevõte. Ärajäänud lendude tõttu saavutati lendude täitumuseks Kärdla suunal 577 reisijaga vaid 33%.

„Novembri heitlikud ilmastikuolud olid meile Kärdla suunal lendude teostamiseks parajaks väljakutseks,“ tõdeb lennuettevõtte esindaja Rene Must pressiteates. „Iga ärajäänud lend paneb põntsu reisijate usaldusele ja kui on näha, et ilm ei soosi graafikujärgset väljumist või lendamist üldse, siis reisija otsustab aeganõudvama, kuid kindlama transpordivahendi kasuks. Kahjuks üks selline kehv kogemus ei soosi ka lendamise juurde tagasi tulema,“ nentis Must Kärdla lennuväljal puuduvast täppismaandumise seadmest (ILS) tingitud mõjusid lennureisidele.

"Tallinn-Kuressaare-Tallinn lendude teenindamine toimus tavapäraselt heas rütmis,“ lausus Must ja lisas, et ilmastikuoludest ärajäävaid lende sellel suunal ei tule lennuettevõttel ette. "Talvekuudel on Kuressaarde lendajate arv püsinud stabiilselt 1300-1350 vahel". Rene Musta sõnul püsivad ka populaarsed lennupäevad talvel samad, mis suvel ehk siis reeded ja pühapäevad. Must lisas, et nendeks päevadeks võiks planeerida Tallinn-Kuressaare-Tallinn graafikusse ka keskpäevase lisalennu.

Lennuettevõtte esindaja tõi välja, et Kuressaare reisijate arv on võrreldes möödunud aasta sama perioodiga kasvanud ligi 200 reisija võrra.:

Novembrikuu lennustatistika

·         Novembris teenindati Tallinn-Kuressaare-Tallinn suunal 52 lendu

·         Kuressaare lendude täitumus oli 1314 reisijaga 66 protsenti

·         Tallinn-Kärdla-Tallinn liinil teenindati 46 lendu, ilmastiku tõttu jäi 6 lendu teostamata

·         Kärdla lendude täitumus oli 577 reisijaga 33 protsenti

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi hankel saarte lennuühenduse pidamiseks tegi kolmest pakkujast parima pakkumise Leedu ettevõte Transaviabaltika. Leping pakkumuse võitnud ettevõttega kestab kuni 31. maini 2019.  Transaviabaltika lennuliinide projektinimetus Eestis on Saartelennuliinid, mis teenindab maavalitsustega sõlmitud lepingute läbi lende Kuressaarde ning Kärdlasse. Nädalas lennatakse 12 korda nii Tallinn – Kuressaare – Tallinn liinil kui ka Tallinn – Kärdla – Tallinn liinil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077