Autor: Logistikauudised.ee • 30. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmis Riisipere - Turba raudtee keskkonnamõjude hindamise programm

Foto: Andras Kralla
Valitsuse seatud eesmärkide kohaselt on Riisipere-Turba raudteelõigu taastamise puhul tegu Haapsalu raudtee esimese etapiga. Selleks aga, et antud projekti saaks ellu viia, oli eelnevalt tarvis teostada keskkonnamõjude analüüs, mis nüüdseks on valminud ja avalikustatud, teatas Eesti Raudtee.

Riisipere -Turba raudtee projekti keskkonnamõju hindamise objektiks oli 6,5 km pikkuse raudteelõigu ja sellel raudteeliikluse taastamine Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudtee Riisipere-Turba vahelisel lõigul. Keskkonnamõju hindamise peamiseks eesmärgiks oli kirjeldada raudtee taastamisega seotud ehitustegevuse ja raudtee käitamise olulisi keskkonnamõjusid ning nende leevendusmeetmed. 

Esialgsete prognooside kohaselt võiks ehitustöö antud lõigul alata järgneva aasta sügisel. Raudtee pikendamisel paraneks transpordiühendus Riisipere ja Tallinnaga järgmistel Turba lähedal paiknevatel küladel: Viruküla, Lepaste, Ellamaa, Lehetu ja Nurme.

Tänavu mais eraldas valitsus täiendavate taristuinvesteeringute programmist Riisipere - Turba raudteelõigu ehitamiseks kaheksa miljonit eurot. Antud lõigul katkes regulaarne rongiliiklus juba aastal 1995 ning raudtee demonteeriti aastal 2004.

KMH programmiga on võimalik eelnevalt tutvuda avaliku väljapaneku jooksul 29. novembrist kuni 18. detsembrini 2017 elektrooniliselt Eesti Raudtee kodulehel, TJA ja Saue valla kodulehel ning paberkandjal TJA-s ja Nissi Vallavalitsuses.

KMH programmi kohta ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi saab esitada kirjalikult Tehnilise Järelevalve Ametile hiljemalt 18. detsembriks 2017.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077