Autor: Logistikauudised.ee • 28. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD investeerib pakiautomaatide võrgustikku 5 miljonit eurot

Foto: DPD Eesti
E-kaubanduse jätkuvat kasvu arvestades lisab logistikafirma DPD järgmise kahe aasta jooksul Baltimaadesse juurde rohkem kui 250 uut pakiautomaati ning investeerib ligi 5 miljonit eurot.

Juba järgmise aasta jooksul paigaldab DPD Baltikumi vähemalt 120 uut pakiautomaati – 50 Eestisse, 20 Lätti ning 50 Leetu. Käesolev investeeringuplaan viiakse lõpuni 2019. aasta jooksul. Kokku investeerib DPD järgneva kahe aastaga Baltikumi pakiautomaatide võrgustikku ligi 5 miljonit eurot.

“Andmed meie viimastest uuringutest näitavad, et pakiautomaate eelistatakse eraisikute uksest-ukseni kullerteenuse kõrval selgelt rohkem ja see trend on kasvamas. Seepärast on meil ka kavas tõsta jõuliselt investeeringuid pakiautomaatide võrgustiku arendamisesse,” selgitas DPD tegevjuht Rainer Rohtla pressiteates. “Pakiautomaatide rohkus ja eelistamine on Eesti ja Baltimaade eripära võrreldes teiste Euroopa riikidega ning eriti paistab selles osas silma just Eesti,” lisas Rohtla.

Kantar TNS-i läbiviidud ja DPD tellitud uuringust selle aasta suvel selgus, et Eesti elanikud kasutavad teiste teenustega võrreldes kõige rohkem just pakiautomaate (80% küsitletutest), Läti elanikud eelistavad praegu veel tellida esmalt pakke koduaadressile ning seejärel pakiautomaati (41% küsitletutest) ning leedulastest tellib oma saadetised pakiautomaati ligi kolmandik e-ostlejatest.*

DPD-l on hetkel Eestis kokku 127, Lätis 139 ja Leedus 91 DPD pakipunkti.

 

*Kantar TNSi läbiviidud ja DPD tellitud uuring e-ostjate harjumustest viidi läbi 22 Euroopa riigis 2017. aasta suvel. Eestist osales uuringus 805 inimest.

 

DPD Eesti osutab siseriiklikku ja rahvusvahelist kullerpostiteenust nii era- kui äriklientidele. Ettevõttel on ligi 200 kullerit ja enam kui 180 sõidukit ning tööd antakse lisaks 127 inimesele. Eestis omab DPD ligi 130 Pickup punkti, millest 24 on automaadid, 8 pakirobotid ning ülejäänud pakipoed.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077