Autor: Logistikauudised.ee • 22. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela võitis Belgia õhujõudude kütusehanke

Foto: Puma Energy
Alexela Logistics tütarettevõte Puma Aviation Europe võitis Belgia õhujõudude kütusehanke, tarnides kolme aasta jooksul AVGAS lennukibensiini Belgia õhuväebaasidesse.

AVGAS 100LL on bensiin, mida kasutatakse sisepõlemismootoritega propellerlennukite kütusena. Pliilisandiga bensiin toodetakse täpse standardi kohaselt range kvaliteedkontrolli all, et tagada mootorite töökindlus ja lendamise turvalisus.

Puma Aviation Europe esindaja Peter Soroka sõnul on hanke võit märgilise tähendusega, kuna nüüd tekib ettevõttel võimalus oma tegevust NATO kaitsetööstuse valdkonnas laiendada. "Oleme innovaatiline ja usaldusväärne logistikapartner kõigile osapooltele, kes otsivad professionaalset töövõtjat oma kütusetarnetele," ütles Peter Soroka pressiteates.

Võidetud hanke maht on kokku umbes 1,2 miljonit liitrit. AVGAS 100LL lennukibensiini toodetakse Paldiskis asuvas Alexela terminalis, kust ettevõte tarnib lennukibensiini igapäevaselt ühtekokku viide maailmajakku.

Belgia õhujõudude lennukibensiini hakatakse transportima Paldiski Lõunasadamast Rotterdami sadamasse, kust spetsiaalne kütuseveok veab bensiini Belgia õhuväebaasidesse.

Puma Aviation Europe rajas Madalmaadesse ka logistikakeskuse, kust ettevõte asub AVGASi tarnima paljudesse Euroopa lennujaamadesse. Rajatud logistikakeskus on veel üks oluline samm, kuidas muuta Paldiskis toodetud lennukibensiin kättesaadavaks kogu Euroopas.

Puma Aviation Europe on Alexela Logistics grupi tütarettevõte, mis tegeleb lennukibensiini müügi ja turustamisega Euroopas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077