Autor: Logistikauudised.ee • 22. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

airBaltic: firma reisijate arv on 2017. aasta 10 kuuga kasvanud 23%

Foto: Veiko Tõkman
2017. aasta 10 kuu tulemusel kasvas lennufirma Eestist reisijate arv aastaga 23% võrra, teatas airBaltic. Kokku ulatus airBalticu Eesti reisijate arv pea 335 000 inimeseni.

Käesoleva aasta neljanda kvartali prognoositav lennukite täituvus on samuti tugev, mis annab häid väljavaateid ka aasta majandustulemustele.

airBalticu juhatuse esimees Martin Gauss sõnas pressiteates, et airBalticu jaoks on Eesti tähtsuselt teine turg Läti järel: "Tallinn on meile tähtis nii lõppsihtkohana, kuhu jõudmiseks müüs airBaltic eelmisel aastal üle 500 000 lennupileti, kui ka prioriteetse partnerina, kust tulevad paljud reisijad meie lennukitega edasi Euroopasse lendama. Lendude populaarsuse kasvust võidab nii airBaltic kui ka paljuski Eesti majandus, eriti aga kohalik turismi infrastruktuur ja seotud majandusharud”.

Tugevat tulemust on omalt poolt toetanud airBalticu hea lennuühendus Tallinna ja Riia vahel, aga samuti Riiast pakutavate sihtkohtade arv. Oma positiivset rolli on mänginud ka Eesti riigi tugevad majandusnäitajad ja kasvav inimeste heaolu. 2017. aasta populaarseimateks airBalticu sihtkohtadeks Tallinnast olid Riia, Vilnius, Pariis ja Amsterdam. Kõige tugevamaid tulemusi näidanud Riia on sihtkohana huvitav nii äriasjus reisijatele, kui ka transiidikeskusena Euroopasse ja Skandinaaviasse jõudmiseks. 

Riiast edasi on Eestlaste jaoks olnud populaarseimateks valikuteks Kopenhaagen, London, Praha, Kiiev ja Barcelona. Kui Kopenhaagen ja London on reisijate poolt valitud kui hea lennuühendusega sihtkohad, siis Praha, Kiiev ja Barcelona on enamasti reiside lõppsihtkohad. 

2017. aasta 10 kuuga on airBalticu reisijate arv samuti kasvanud Läti ja Leedu turul vastavalt orienteeruvalt 20%. Eesti reisijate arvu kasv oli võrreldes oma naabritega kõige tugevam.

airBaltic (AIR BALTIC CORPORATION) on üks maailma punktuaalsemaid lennufirmasid, mis pakub lende Balti riikidest 60 sihtkohta Euroopas, Skandinaavias, SRÜs ja Lähis-Idas. airBaltic on aktsiakapitalil põhinev firma, mis oli asutatud 1995. aastal. Selle peamiseks aktsionäriks on Läti riik, mille käes on 80.05% aktsiaportfell, Lars Thuesen, firma eraaktsionär hoiab aga pea 20% firma aktsiaid läbi tema täielikus valduses olevaid lennukite liisingule. airBaltic lennupark koosneb 27 lennukist, milleks on 4 Bombardier CS300, 11 Boeing 737 ja 12 Bombardier Q400Next Gen. airBaltic on saanud rohkelt rahvusvaheliselt tunnustust teenusekvaliteedi, innovastiooni ja ärisaavutuste eest. 2012. aastal saavutas airBaltic Airlinetrends’I poolt Top 10 lennufirmasse, kes toetavad globalset innovatsiooni. airBaltic on samuti saavutanud parimaid tulemusi õigel ajal opereeritud lendude eest globaalselt jätjestikul kahel aastal, 2014. ja 2015. aastal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077