Autor: Logistikauudised.ee • 15. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister Kadri Simson on transporditeemalisel visiidil Leedus

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson
Foto: Andres Haabu
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson väisas täna Vilniust, kus kohtub Leedu transpordi- ja kommunikatsiooniministri Rokas Masiulise ja Läti transpordiministri Uldis Augulisega.

Ministrid arutavad peamiselt Rail Balticu, Via Baltica, Euroopa Liidu maanteetranspordi paketi ning uue rahastusperioodi teemadel.

„Tänaseks on kõik kolm riiki Rail Balticu leppe ratifitseerinud ning see annab suurema kindluse kiirraudteega edasi liikumiseks,“ ütles Simson pressiteates. „Kindlasti on oluline tõhus koostöö ning selge ülesannete jaotus kolme Balti riigi transpordivaldkonna ministeeriumite ning ühisettevõtte vahel,“ lisas ta.

Minister tõi välja, et äriliselt on tulevikus kriitilise tähtsusega Rail Balticu infrastruktuuri majanduslikult efektiivne haldamine ja hooldamine. „Kui süsteem on terviklik ja toimib võimalikult vähese bürokraatiaga, loob see võimaluse paremaks ühenduse turunduseks ja klientide leidmiseks,“ rääkis Simson. „Kõigile kolmele riigile annab kindlust ka Poola jätkuv aktiivsus, kes on kasvatanud investeeringuid oma Rail Balticu trassile.“

Maanteetranspordi arendamisel rõhutas Simson, et lisaks teede jätkuvale rekonstrueerimisele tuleb edasi liikuda intelligentsemate süsteemide poole. „Eesti prioriteet on jätkata Tallinn-Pärnu-Ikla maantee laiendamist. Samas ei taga kiiret ja ohutut liiklemist ainult asfaldiga. Heaks näiteks on maanteeameti poolt paigaldatavad elektroonilised liiklusmärgid ja liiklustablood Pärnu maanteele,“ märkis minister.

Ministri sõnul tõusetuvad Vilniuses ka Euroopa Liidu uue eelarveperioodi toetused. „Nii Eesti, Läti kui Leedu ühishuvi on, et nii transpordis kui energeetikas jätkuks tänasega sarnane toetusmudel, et saaks edukalt lõpuni viia üle-euroopaliste taristuvõrgustike rajamise,“ ütles Simson.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077