Autor: Logistikauudised.ee • 7. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majanduskomisjon toetab turistide vedamist veokikastides Eesti väikesaartel

Foto: EPA
Riigikogu majanduskomisjon arutas väikesaarte esindajate ettepanekut muuta liiklusseadust nii, et väikesaartel oleks lubatud vedada reisijaid selleks kohandatud veoautodel, kui auto kiirus jääb alla 40 kilomeetri tunnis.

„Kehtiv seadus ei luba väikesaartel turismi ja puhkemajanduse raames sõitjaid veoauto kastis vedada, samas on seda juba aastakümneid tehtud,“ ütles komisjoni esimees Sven Sester. Ta nentis, et seadust muutes seadustatakse praegune olukord.

MTÜ Eesti Saarte Kogu tegi suvel ettepaneku täiendada liiklusseadust nii, et inimeste vedu selleks kohandatud istepinkidega veokastis oleks lubatud. Istungil selgitati, et reisijaid veoki kastis transportides saab neile tutvustada kohalikku maastikku ja loodust. Sealjuures liiguvad turiste sõidutavad autod kitsaste ja looduslike teede tõttu aeglaselt.

Praegu on seaduse järgi lubatud kastis sõita veost saatval või veosele järele mineval isikul. Samuti tohivad sõitjaid kastis vedada Kaitsevägi ja Kaitseliit, kelle sõiduki kiirus peab olema alla 60 kilomeetri tunnis. Ettepaneku järgi võiks väikesaartel olla lubatud kohandatud veoautodes inimesi vedada tingimusel, et selle jaoks on loodud ja tagatud inimeste elu- ja tervise kaitseks ohutud tingimused ning auto ei sõida kiiremini kui 40 kilomeetrit tunnis.

Istungist võtsid osa Eesti Saarte Kogu esindaja, Kihnu vallavanem Ingvar Saare, Maanteeameti liiklusohutuse osakonna juhataja Erik Ernits ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi teede- ja raudteeosakonna nõunik Kersti Berendsen-Koržets.

Sama teemat on varem arutanud ka valitsuse liikluskomisjon.

Majanduskomisjon otsustas muudatusettepanekut toetada ja ühendada see menetluses oleva püsiasustusega väikesaarte seaduse ja maapõueseaduse muutmise seaduse eelnõuga, mida arutab põhiseaduskomisjon.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077