Autorid: Kristi Malmberg, Logistikauudised.ee • 6. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarbesõidukite müük kasvas oktoobris hüppeliselt

Foto: Raul Mee
Veidi tagasihoidlikuma septembri järel kasvas oktoobris Eestis uute sõiduautode müük taas tempokamalt, teatas AMTEL.

Tarbesõidukite turg kasvas oktoobris koguni 22,5%. Kokku müüdi oktoobris 490 tarbesõidukit ja kümne kuuga on tänavu toimetatud klientidele kätte kokku 4737 uut tarbesõidukit, mis ületab möödunud aasta müügi 10,1% võrra. Automarkidest oli oktoobris edukaim Renault 81 müüdud sõidukiga. Järgnesid Citroen (79) ja Peugeot (58). Hästi kulges oktoobris ka veokite müük – Scania müüs 41, MAN 25 ja Volvo 21 veokit.

„Tänavune hea majanduskasv kajastub ilmekalt ka ettevõtete tarbesõidukite hangetes ja sellest tulenevalt ka uute tarbesõidukite müüginumbrites,“ kommenteerib kasvavat tarbesõidukite turgu AMTELi tegevjuht Arno Sillat pressiteates.

Uusi sõiduautosid müüdi oktoobris 2076, mida on mulluse oktoobriga võrreldes 10,8% rohkem. Tänavu kümne kuu kokkuvõttes on uusi sõiduautosid müüdud 21 422, mis ületab möödunud aasta kümne kuu müügi 11,1%.

Ligi veerand ehk 24,2% oktoobris müüdud uutest autodest olid väiksema keskklassi autod. Suure turuosaga segmendid olid ka keskmised maasturid (19,8%) ja keskautod (18,1%). Hübriidautosid müüdi 81 ja ostjad leidusid ka kahele elektriautole. Eksporti läks oktoobris 118 autot.

Automarkide edetabelis jätkasid ka oktoobris konkureerimist esikohale Toyota ja Škoda, milliseid müüdi vastavalt 319 ja 278. Kolmandaks enim müüs oktoobris Volkswagen (179). Mudelitest eelistasid ostjad enim Škoda Octaviat, milliseid läks kaubaks 101. Teiseks enim müüdi Toyota Avensist (89) ja kolmandaks Volkswagen Passatit (69).

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077