Autor: Logistikauudised.ee • 2. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liiklusjuhtimiskeskus alustas tööd

Foto: Maanteeamet
1. novembril alustas tööd maanteeinfokeskuse asemele tulnud liiklusjuhtimiskeskus, mis hakkab jaanuarist haldama ka teekasutustasude süsteemi.

Maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse põhifunktsioon on maanteealase teabe haldamine ja liiklusjuhtimisvõimekuse suurendamine maanteedel.

„Liiklusjuhtimiskeskuse eesmärk on anda liiklejatele operatiivset teavet riigiteede sõiduolude muutuste kohta ning hakata juhtima liiklust muutuva teabega liiklusmärkide abil. Lõppeesmärgiks on suurendada liiklejate ohutust ja vähendada liiklejate ajakulu,“ sõnas liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa pressiteates.

Vaikmaa sõnul kuulub liiklusjuhtimiskeskuse ülesannete hulka liikluspiirangute ja sõiduolude info kogumine, nende avalikustamine portaalis Tark Tee ning olulisemate liikluspiirangute kohta info edastamine meediaväljaannetesse. Lisaks tegeleb LJK eriveoste ja massipiirangute lubade väljastamisega.

Järgmisel aastal lisanduvad projekt Smart E67 raames rajatavate muutuva teabega märkide juhtimine, samuti liiklust jälgivate videokaamerate ning muude liikluskorraldusvahendite operatiivne juhtimine.

LJK haldab ka teekasutustasude süsteemi, mis rakendub alates 1. jaanuarist 2018.

Maanteeinfokeskus lõpetab oma töö senisel kujul ning teeinfo telefoni 1510 teenust pakub nüüdsest Häirekeskus. Häirekeskus võtab liiklejatelt vastu infot võimalike takistuste kohta teedel ning korraldab liiklusõnnetuste jmt info edastamise avalikkusele. Liiklejatele ei too infotelefoni teenusepakkuja vahetus kaasa muudatusi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077