Autor: Logistikauudised.ee • 30. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordica läks üle talvisele lennugraafikule

Foto: Nordica
Eesti lennufirma Nordica läks sel pühapäeval üle talvisele lennugraafikule. Suve jooksul lendas kodumaise lennufirmaga rekordarv reisijaid.

Eesti lennufirma Nordica läks sel pühapäeval üle talvisele lennugraafikule. Selle aasta suvehooajal märtsi lõpust kuni oktoobri lõpuni lendas kodumaise lennufirmaga kokku ligi 420000 reisijat. See on 160000 reisijat rohkem kui eelmise aasta suvel. Sama perioodi jooksul sooritas ettevõte enam kui 6000 lendu erinevate Euroopa tõmbekeskuste vahel. Nordica on olnud läbi aasta suurim vedaja Tallinna lennujaamas, pakkudes pealinnast enim otselende. Kokku on sel aastal Eesti ettevõttega lennanud üle 515000 reisija.

Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm ütles pressiteates, et seljataga on pingelise kasvuga väga edukas suvehooaeg. ”Meie reisijate arv on ületanud sel suvel kõik prognoosid ja oleme selle eest tänulikud nii oma uutele kui ka senistele klientidele. Kindlasti on reisijate arvu mõjutanud positiivselt ka Eesti eesistumine EL Nõukogus, kuid peamine tõus on tulnud siiski meie enda äri- ja puhkusereisijate usalduse kasvu  tõttu,” lisas Tamm. Eesti lennufirmat eelistab täna rohkem kui iga neljas Tallinnast lendav reisija.

Lisaks Nordica oma lendude kasvule pakub ettevõte üha rohkem lennuteenuseid ka oma partneritele nagu LOT, SAS ning erinevad omavalitused Rootsis ja Hollandis. Seetõttu on Nordica lennukipark kasvanud selle aasta algusest 7-lt lennukilt 16-le, millest 9 pakuvad teenust Eestist väljaspool ning üks lennuk on alates käesolevast talvest tagavaralennuki staatuses. See võimaldab ühelt poolt veelgi parandada lendude toimumise kvaliteeti ning teisalt kasvatada ekspordi mahte, mis on mõlemad ettevõtte olulisteks prioriteetideks kasumliku ja jätkusuutliku lennuteenuse  kindlustamisel.

Talveperioodil lendab Nordica Tallinnast 12-sse sihtkohta. Lennugraafikusse jäävad otselennud Stockholmi, Oslosse, Göteborgi, Münchenisse, Amsterdami, Brüsselisse, Peterburi, Trondheimi, Viini, Kiievisse,  Varssavisse ja Vilniusesse. Tuleval, 2018. aasta suvel taastuvad tänavused populaarsed suve- ja puhkuseliinid nagu Nice, Split, Rijeka, Odessa, Berliin, Hamburg, millele lisanduvad uute sihtkohtadena Musta mere äärne Constanta Rumeenias ja Ohrid Makedoonias.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077