Autor: Logistikauudised.ee • 27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liikluskomisjonis arutati veoki kastis inimeste sõidutamise ohutust

Foto: EPA
Kolmapäeval kogunes majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni juhitav Vabariigi Valitsuse liikluskomisjon, kus muuhulgas arutati väikesaartel veoauto kastis reisijate vedamise küsimust.

„Liikluskomisjon arutas, kas väikesaartel turismiatraktsioonina levinud praktikat vedada reisijaid veoauto kastis, tuleks erandlikel tingimustel seaduslikult lubada või mitte. Liikluskomisjoni  liikmete hinnangul on tegemist liiklusohutust Eestis tervikuna väga vähe mõjutava küsimusega, kuid samas on selgelt tunda väikesaarte turismiettevõtjate huvi sellist liiklusseaduses keelatud tegevust turismiatraktsioonina pakkuda. Võimaliku erisuse tegemine võib aga olla vastuolus ühiskonna üldiste ootustega, et riik tagab kõigi liiklejate ohutuse ka väikesaartel sarnaselt muude piirkondadega,“ selgitas liikluskomisjoni juht Kadri Simson arutluse all olnud olukorda.

Liikluskomisjon toetas ettepanekut saata antud küsimus Riigikogule, kellel on taolise erisuse tegemiseks või sellest loobumiseks võimalik täiendada menetluses olevat püsiasustusega väikesaarte seaduse muutmise eelnõu.

Tavapäraselt said komisjoni liikmed ka ülevaate liiklusohutuse olukorrast. Maanteeameti liiklusohutuse eksperdi Villu Vane sõnul on olukord liikluses eelmise aasta sama ajaga mõnevõrra paranenud, seda nii vigastatutega liiklusõnnetuste, piirkiiruse ületamiste, turvavarustuse mittekasutamise kui ka joobeseisundis juhtimiselt tabatute osas. Võrreldes eelneva 12 kuu pikkuse perioodiga, 2015. aasta oktoobrist 2016. aasta septembrini, vähenes õnnetuste arv 1%, hukkunute arv 2% ja vigastatute arv 4%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077