Autor: Logistikauudised.ee • 20. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium eraldab omavalitsustele transiitteede investeeringuteks 15 miljonit

Foto: Arno Mikkor
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastas eile kohalike teede investeeringutoetuse määruse, mille alusel eraldatakse omavalitsustele kahe aasta jooksul 15 miljonit eurot.

Transiitteede programmi eesmärk on toetada omavalitsusi, kelle teede lõikudel esineb täiendav olulise mõjuga liikluskoormus lisaks kohalikule liiklusele. Täiendav liikluskoormus võib esineda näiteks seoses sellega, et kohaliku omavalitsuse üksuses asub sadam ning sadamasse suundub liiklus, mis ei ole kohalik liiklus. Samuti võib kohalik tee teenindada omavalitsuse territooriumil asuvasse piiripunkti liikuvaid sõidukeid. Kõige sagedasem täiendava koormuse tekkimise põhjus on aga see, et kohalik tee ühendab kahte riigiteed.

Lisaks võivad omavalitsused taotleda toetust ettevõtlusega seotud teedele. Ettevõtlusega seotud tee toetuse eesmärk on toetada kohaliku omavalitsuse üksust ettevõtetele vahetult ligipääsuks vajalike kohalike teede seisukorra parandamiseks. Määrus loob võimaluse eraldata toetust ka projektidele, mille eesmärk on parandada liiklusohutust.

„Minu hinnangul on selge, et kui omavalitsuse teed kurnatakse neid läbivate raskeveokite liikumise tõttu, peab riik leidma võimaluse omavalitsusi toetada. Transiitteede programm annab kohalikele omavalitsustele uue võimaluse abi vajavad teed korda teha ning samal ajal elavda ka piirkondlikku ettevõtlust. Võimalus toetuse saamiseks on kõikidel omavalitsustel üle kogu Eesti ning loodan, et omavalitsused kasutavad seesugust võimalust,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Tee seisukorra parandamise alla kuulub näiteks pindamine, tolmuvaba katte ehitamine, kruusatee rekonstrueerimine, tee rekonstrueerimine, ristmiku ümberehitamine ning muud ehitusseadustikuga reguleeritud ehitustegevused.

Toetuse saamiseks peab kohalik omavalitsus esitama taotluse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumile hindamiseks. Transiittee toetuse piirmäär ühele projektile on 1 000 000 eurot ning ettevõtlusega seotud tee toetuse piirmäär ühele projektile on 100 000 eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077