Autor: Heija-Liis Ristikivi • 17. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ivar Lukk: eestlastel jääb puudu rahvusvahelisest kogemusest

Foto: Erakogu
Reedel, 20. oktoobril toimub 13. Ostujuhtimise aastakonverents, mis keskendub seekord strateegilise hankimise väljakutsetele. Päeva oleme kutsunud juhtima tippjuhi, rahvusvahelise juhtide coach’i ja treeneri Ivar Luku.

Konverentsi eel uurisime, mida ta arvab Eesti juhtimiskultuurist, mida on vaja rahvusvahelises plaanis läbilöömiseks ja mida saab juht teha, et meeskond oleks üksmeelne ning toimiks edukalt.

Ivar Lukk on üle 25 aasta juhtinud suuri ja väikseid ettevõtteid erinevates valdkondades ning kohanud karjääri jooksul väga paljusid juhte. Eesti juhtimiskultuuri hindab ta üldiselt arenevaks. Ta tõdeb, et kohtab aina enam kaasagse mõtlemisega ja mitmekülgseid juhte.

ambitsioonikust

laia silmaringi

võimet suurest infohulgast mustreid ja trende leida

andekate inimeste ligitõmbamise võimet

Allikas: Ivar Lukk

Eestlastel jääb vahest kõige rohkem puudu rahvusvahelisest kogemusest. „Eesti turg on siiski väike ja tõelise kogemuse saab kaugematel ja suurematel turgudel,“ ütleb ta. „Samas on rida edulugusid, kus eestlaste kaine mõtlemine ja julgus otsustada on andnud suurepäraseid tulemusi,“ toob ta välja ka Eesti juhtide tugevamad küljed.

„Juht ei pea kõiges ise olema parimatest parim, vaid suutma väga head ja initsiatiivikad inimesed leida ning nad väga hea meeskonnana kokku mängima panna,“ vastab Lukk, kui küsime, miks mõned ettevõtted löövad läbi ja teised mitte.

Aga mida juht saab teha, et meeskond oleks üksmeelsem ja mängiks koos hästi? „Luua piisavalt põnev visioon ja eesmärgid, innustada meeskond neid saavutama, luua avatud ja usalduslik õhkkond,“ loetleb tippjuht. Ta rõhutab, et tähtsustada on vaja iga meeskonnaliikme rolli ning leppida kokku kvaliteedistandardid, mille järgimist kõik meeskonnaliikmed pühaks peaksid.

13. Ostujuhtimise Aastakonverents toimub 20. oktoobril Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuses.

Kes on konverentsile tulemas, saad lugeda siit ja kui sina veel ei ole registreerunud, siis tee seda siin.

Meeskonna toimimasaamiseks tullakse Luku kui pikaajalise kogemusega treeneri ja coach’i käest sageli nõu küsima. Lukk nendib, et abi vajatakse veel väga paljudel erinevatel põhjustel. Kõige sagedasematena toob ta välja paigaltammumise tunde ja soovi saavutada midagi enamat.

„Edutamine uuele juhtimistasandile, tulemuslikkust takistavate omaduste ülesleidmine ja muutmine, “kastist välja” lahenduste leidmine, "töönarkomaania ravi”, keeruka väljakutse pööramine edulooks,“ nimetab ta veel mõningaid sagedamini kuuldud põhjuseid, mille pärast tema pöördutakse. „Ja tihti ka selleks, et aru saada, mida tegelikult elus saavutada tahaks.“

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077