Autor: Logistikauudised.ee • 12. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saartele lennati meelsasti ka septembris

Foto: Jüri Norkroos
Regionaallende teenindav Transaviabaltika võttis kokku septembrikuu lendude statistika, mis annab mõista, et suvine lendajate rohkus hakkab sügisperioodile iseloomulikult kahanema.

Lennuettevõtte esindaja Rene Must kõrvutas käesoleva aasta septembrikuu lendude täitumust mullusega ja tõi välja, et vaatamata sügisperioodile omaselt kahanevale lendajate arvule, on lennuki täitumus siiski käesoleval aastal kõrgem kui möödunud aasta samal kuul. „Septembris teenindasime Tallinn-Kuressaare-Tallinn suunal 51 lendu ja reisijaid oli 1339, mis teeb keskmiseks täitumuseks 69%“, iseloomustas Must Kuressaare numbrilisi näitajaid pressiteate vahendusel.

Tallinn-Kärdla-Tallinn suunal teenindati samuti 51 lendu, reisijaid oli 684, mis andis lennuki keskmiseks täitumuseks 35%.

Aasta tagasi septembris olid näitajad vastavalt Tallinn-Kuressaare-Tallinn suunal 1112 reisijat ja lennuki keskmine täitumus oli 55%Tallinn-Kärdla-Tallinn suunal olid vastavad näitajad möödunud aasta septembris 665 reisijat ning lennuki keskmiseks täitumuseks 34%

„Lendajate arvud kõnelevad ilmekalt, et suvine kõrghooaeg on lõppenud. Eesti siseturistide ja välisturistide osakaal on lennureisijate hulgas aastaajale iseloomulikult vähenenud,“ tõdes lennuettevõtte esindaja ja märkis, et Kärdla reisijate arvu kahandas paraku ilm. „Septembris oli meil Kärdla suunal hilinemisi viiel septembrikuu päeval ja seda ilmastikust tingituna. Paljud neil päevil lennata soovinud reisijad loobusid oma lennuplaanist ja kasutasid Kärdlasse või siis Kärdlast Tallinnasse sõiduks teisi transpordivahendeid,“ nentis Must Kärdla lennuväljal puuduvast täppismaandumise seadest tingitud ebamugavusi nii ettevõttele kui reisijatele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077