Autor: Logistikauudised.ee • 22. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELi transpordiministrid soovivad suurprojektidele investeerimiskindlust

Kadri Simson ja Violeta Bulc pressikonverentsil
Foto: Aron Urb (EU2017EE)
20. - 21. septembril Kultuurikatlas kohtunud Euroopa Liidu transpordiministrid kinnitasid, et suurte taristuinvesteeringute elluviimiseks on vaja tagada investeeringute jätkumise kindlus samamoodi, nagu praegusel, 2014 - 2020 perioodil.

„Praegu on riikidel võimalik kasutada Euroopa Ühendamise Rahastu (CEF) tuge ja see rahastusinstrument on end õigustanud. Sarnast rahastusinstrumenti vajame ka tulevikus, et tagada kindlus pikaajalistele suurprojektidele. Tulevikuinvesteeringute tegemiseks on vajalik stabiilsus, et üleeuroopalise transpordivõrgustiku (TEN-T) põhivõrk 2030. aastaks välja ehitada,“ sõnas majandus- ja taristuminister Kadri Simson pressiteates.

„Kohtumine transpordiministritega kinnitas, et kõik liikmesriigid soovivad CEF-i sarnast rahastusinstrumenti ka tulevikus kasutada. 2017. aastaks transpordisektorisse investeeritud 22,4 miljardit eurot on toonud kaasa kokku 46,7 miljardit eurot ka muude sektorite investeeringute arvelt. 2030. aastaks on TEN-T põhivõrgu välja ehitamiseks teha veel 750 miljardi euro ulatuses investeeringuid, koos üldvõrgustiku projektidega 1,5 triljoni ulatuses,“ iseloomustas Euroopa Komisjoni transpordivolinik Violeta Bulc Euroopa transpordisektori investeeringuvajadusi.Ühtlasi kinnitas volinik, et Euroopa Komisjoni tugi käimasolevatele raudteeprojektidele, sealhulgas Rail Balticule, on jätkuv. „Praeguses rahastusperioodis muudatusi ei tehta,“ kinnitas volinik Bulc.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077