Autor: Logistikauudised.ee • 21. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELi transpordiministrid arutasid lennuühenduste parandamise võimalusi

EL transpordiministrite ümarlaud 20. septembril
Foto: Arno Mikkor (EU2017EE)
Eile ja täna ehk 20.-21. septembril Tallinnas kohtuvad Euroopa Liidu transpordiministrid keskendusid eile õhtul Tallinnas võimalustele, kuidas tagada Euroopa äärealadel paremad lennuühendused.

“Praegu on Euroopa Liidus kaks võimalust vajalike lennuühenduste tihendamiseks – lennuettevõtetele avaliku teenindamise kohustuse seadmine või riigiabi andmine,” selgitas Eesti majandus- ja taristuminister Kadri Simson pressiteate vahendusel.

Samas on Eesti analüüsinud võimalusi teatud juhtudel tagada rahvusvahelisi lennuühendusi Euroopa majanduskeskustega avaliku teenindamise lepingutega, kuid leidnud, et seda ei saa kõiki Euroopa Liidu nõudmisi järgides reaalselt ellu viia, ilma konkurentsiolukorda kahjustamata. See lähenemine on pigem sobiv kohalike, mitte rahvusvaheliste lennuühenduste tagamiseks.

“Seetõttu vajame lahendust, mis ühelt poolt tagaks piisavad lennuühendused, kuid teisalt ei seaks ohtu vaba konkurentsi Euroopa lennunduse ühisturul. Tuleb veel analüüsida, kas Euroopa Liidul on võimalik luua võimalused, mis tagaks kõikidele liikmesriikidele head võimalused ühenduste tagamiseks. Sealhulgas võiks olla võrdses seisus nii Kesk-Euroopa suured linnad kui Tallinn, Tartu ja Pärnu,” sõnas minister.

Euroopa Komisjoni transpordivolinik Violeta Bulc kinnitas, et head transpordiühendused on Euroopa Komisjoni jaoks oluline teema, eelkõige vaadates erinevaid transpordiliike koostoimes. „Usun, et ainult siis, kui hõlmame (lisaks lennuühendustele) ka teised transpordiliigid, on ühenduste tagamine jätkusuutlik,” sõnas Bulc.

Täna jätkavad transpordiministrid Kultuurikatlas arutelusid eesmärgiga kaardistada üle-euroopalise transpordivõrgu arendamiseks vajalikku poliitikat ja investeerimisvajadusi järgmisel rahastusperioodil, ehk pärast 2020. aastat. Kohtumise teisel päeval keskendutakse konkreetsemalt transpordivõrgu (TEN-T) seniste projektide tulemustele ja CEF vaheülevaatele ning arutletakse võimalike rahastamisallikate (kaasa arvatud innovaatiliste allikate) kasutamise üle järgmisel rahastusperioodil TEN-T võrgustiku väljaehitamiseks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077