Autor: Logistikauudised.ee • 6. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mootor Grupp ja SEBE avasid Tartus 2,4 mln eurot maksnud uue bussidepoo

Tartu uus bussidepoo
Foto: Silver Gutmann
Eile avasid Mootor Grupp ja SEBE Tartus uue kaasaegse bussidepoo. Koguinvesteering kaasaegse ja kõigi tänapäevaste lahendustega depoo rajamiseks ulatus 2,4 miljoni euroni.

Mootor Grupi juhatuse esimehe Hugo Osula sõnul on Tartu uus bussidepoo oluline teetähis Eesti kvaliteetse ühistransporditeenuse arendamisel. “Tänased Eesti bussipargid on aastatega amortiseerunud ja ühistranspordi vajaduste muutudes oma kompaktsuse kaotanud. Kõrge kvaliteediga teenuse pakkumiseks on vaja kaasaja nõudmistele vastavaid bussidepoo terviklahendusi. Tartu uus depoo on selles vallas Eestis üks esimesi,” rääkis Osula pressiteates.

Ta lisas, et bussidepoo eesmärk on olla Mootor Grupi ettevõtete Lõuna-Eesti keskuseks. “Panus Tartu baasi arengusse on meie jaoks pikaajaline investeering. Toetame sellega nii Tartu linna kui üldisemalt Eesti-sisest kaugliiniliiklust. Investeeringust saavad kasu mitte ainult Mootor Grupi ettevõtted, aga tervikuna kogu piirkond ja ühistranspordivaldkond,” selgitas Osula.

Tartu uue bussidepoo avamine
Foto: Silver Gutmann

Uues bussidepoos toimetavad hetkel igapäevaselt kõik SEBE 65 Tartu linnaliini teenindavat bussi. Lisaks sellele on parkimiskohti baasis veel 20-le Mootor Grupi kontserni ettevõtetele kuuluvatele bussidele, mis samuti loodud logistikakeskuses teenuse osutamiseks vajalikke tugiteenuseid kasutama hakkavad.

Bussidepoo kaasaegne läbisõidetav remondihall võimaldab üheaegset hooldust teha kuni kuuele 15-meetrisele bussile, lühemaid busse mahub korraga remondihalli rohkem. Tänu läbisõidetavale remondihallile on muutunud võimalikuks ka 18-meetriste lõõtsbusside remont oma remondibaasis, mis varasemalt puudus.

Bussibaasis asub lisaks täiskomplekssele remondihallile samuti kaasaegne bussipesula, milles teostatakse igapäevaselt sise- ja välispesu ning keemilist puhastust Tartu linnaliine teenindavatele bussidele. Pesula suudab ööpäevas teha üle 100 sõiduki sise- ja välispesu ning annab hea võimaluse pakkuda kvaliteetset pesulateenust ka kõigile teistele suurtele sõidukitele. Mootor Grupi Tartu bussidepoo pesula on ainuke nii Tartus kui kogu maakonnas, mis pakub 24 h pesulateenust ning on keskendunud just suurtele sõidukitele.

Lisaks busside remondi- ja hoolduslahenduste arendamisele on olulisel kohal bussidepoosse rajatud nn bussijuhtide hotell, milles korraga võib leida ööbimiskoha koos elementaarsete olmetingimustega (köök, pesemisvõimalused) kuni kuus bussijuhti.

Uue bussidepoo arendamisel on arvestatud juba ka tulevikuarengutega. Selleks on jäetud vajalikud reservid potentsiaalseteks laienemisvõimalusteks ajal, mil tekivad uued nõudmised bussiteenuse pakkumiseks. Seda näiteks nii tankimistaristu kui täiendavate parkimiskohtade loomise näol.

Mootor Grupi kontserni kuuluv AS SEBE teenindab Tartu linnaliine alates 2011. aastast ja linnaliini teenindusleping kehtib kuni 2019. aastani. SEBE on opereerinud bussiteenuste turul üle 20 aasta, teenindades lisaks Tartule linnaliine ka Võrus ja Pärnus ning Ida-Viru maakonnas. Eesti kapitalil põhinev Mootor Grupp ühendab mitmeid ühistranspordiettevõtteid: Lux Express, SEBE, Eesti Buss, Simple Espress, Busland, Milrem, Cargobus, Tpilet.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077