Autor: Logistikauudised.ee • 6. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alexela: 2017 on olnud murranguline aasta Eesti merenduses

Alexela sadamatankla avamispidu Kakumäel
Foto: Alexela Group
Eile avas Alexela Tallinnas Kakumäe sadamas pidulikult sealse sadamatankla ning võttis kokku sadamatanklate majandusaasta.

Alexela Oil juhatuse esimehe Ain Kuusik sõnul on 2017. aasta olnud murranguline Eesti merenduse jaoks. „Meie mandrirannikul on nüüdsest sadamatanklaid pea iga 100 kilomeetri järel, mis teeb Eestist suurepärase sihtpaiga väikelaevnikele,“ viitas Ain Kuusik pressiteates.

Alexela on suurim sadamatanklate operaator, hallates hetkel 13-t sadamatanklat. „Värskeima tankla oleme avanud Noarootsi vallas Dirhami sadamas,“ sõnas Ain Kuusik.

Ain Kuusiku sõnul peaks aina kiiremini kasvav majandus aitama eestimaalastel taas leida tee merele. „Nüüd, mil on olemas suurepärane sadamatanklate võrgustik, võiksime oma suvepuhkused veeta Eesti kaunil rannikul,“ kirjeldas Ain Kuusik.

Kakumäe sadamatankla
Foto: Alexela Group

Enam kui kahekümnest sadamatanklast haldab Alexela 13 sadamatanklat. Suurima käibega sadamatanklad on Kihnu, Pirita jahisadama ja Pärnu jahisadama tanklad, kuhu pääseb hõlpsalt ligi ka autoga. „Keskmiselt tankis sel suvel antud tanklates üle pooletuhande sõitja kuus,“ viitas Ain Kuusik. Tema sõnul on kiirelt kasvamas ka Kakumäe ja Võsu sadamatanklate kasutatavus, mis võiksid lähiaastatel mitmekordistada oma käibeid. 

Alexela omab sadamatanklaid kogu Eesti ranniku piires – Virumaal on väikelaevadele kasutada Võsu ja Eisma sadamate tanklad ning Harjumaal Kaberneeme, Neeme, Kakumäe ja Pirita jahisadama tankla. Lääne-Eestis on tanklad Dirhami, Soela, Muhu Lõunaranna, Kihnu kui ka Pärnu jahisadamas. Lisaks opereerib Alexela tanklat Oiu sadamas, Võrtsjärve põhjakaldal ja Kallaste sadamas, Põhja-Peipsi järve kaldal. Alexela on avatud koostööks kõigi Eesti sadamatega, et veelgi laiendada sadamatanklate arvu Eestis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077