31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nutilaod avatakse aasta lõpus ka Ülemistel

Kookoni nutiladu Tänassilmas
Foto: Kookon
Möödunud aastal esimese nutilaudude kompleksi turule toonud Kookon saab selle aasta lõpus valmis uue laohoone Tallinnas Ülemistel.

Loe intervjuud arendajatega Kinnisvarauudistest.

Võrreldes Tänassilma laoga on Ülemiste Kookonis arvuliselt ladusid rohkem, kuna rõhku on pandud just väikeladudele. Lao haldamisel kasutatakse mõlema Kookoni puhul sama nutilahendust, teatas kinnisvaraarendaja.

“Tänassilma Kookoni nutirakendus on väga positiivselt vastu võetud ning kuna sealsetest laoruumidest on ainult üks-kaks pinda vabad ja huviliste arv aina kasvab, oli õige aeg jätkata plaanipärast laienemist,” kommenteeris Kookoni kaasasutaja Rait Minumets.

Uus Kookon valmib Tallinna lennujaama läheduses, Tapri tänaval. Ülemiste Kookoni suureks eeliseks on asukoht, lennujaama lähedus, hea ühendus Tallinna kesklinnaga ja lisaks naabruses paiknev Ülemiste City.

Minumetsa sõnul võeti Ülemiste Kookoni planeerimisel arvesse seniste klientide tagasisidet, mistõttu tehti rohkem eelkõige väiksemaid laoruume. Kui Tänassilmas on vaid 33 ladu, siis Ülemistele tuleb neid juba 47. Kui huviline tahab suuremat pinda, saab Kookon vaheseinad eemaldada ehk üldpinnale piiranguid ei ole.

Osad Ülemiste Kookoni laoruumid on ehitatud kahekordseks ning varustatud avatavate akendega. Samuti on Ülemiste Kookon kõrgema tulepüsivusklassiga (TP1), mis võimaldab oluliselt suuremat paindlikkust ladustatavale kaubale ning laoruumis teostatavatele toimingutele. Muus osas on Kookoni nutilaod sarnased ning töötavad samal nutilahendusel.

Kookoni mobiilirakenduse kasutamiseks on vaja Androidi või IOS operatsioonisüsteemil põhinevat nutiseadet, sest kogu lao haldamine toimub eelkõige mobiiliäpi kaudu. Äpiga saab avada tõkkepuu, võtta maha signalisatsiooni ning lukust lahti ukse.

Lisaks võimaldab nutirakendus laoruumi üürijal ise otsustada, keda ta oma pinnale ligi laseb, lisades nimekirja vastavaid telefoninumbreid või neid eemaldades. Samuti valvavad kogu territooriumi erinevad kaamerad - üks personaalne kaamera iga lao juures, lisaks üld- ja väravakaamerad.

“Tänassilma Kookoni puhul on selgelt näha, kuidas äpiga laoruumi haldamine pakub kliendile palju rohkem mugavust ja kindlust,” märkis Minumets. “Senised kliendid on ka enda tagasisides nutiseadmete kasulikkust esile toonud, kuna seeläbi saab ööpäevaringset korraldada ligipääsu oma pinnale distantsilt ning laopinna ees oleva kaamera kaudu on võimalik jälgida oma ladu ka näiteks välismaal olles.”

Ülemiste Kookoni ehitusel saab silma peal hoida Kookoni kodulehel oleva live-kaamera vahendusel.

Kookoni nutiladusid arendab Allstore Assets OÜ.

Autor: Anne Oja Kinnisvarauudised.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077