Autor: Logistikauudised.ee • 31. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jetoil avas Tartu maantee ääres automaattankla

Kose vallavolikogu esimees Uno Silberg ja Jetoili juhatuse liiige Hannes Kägu lõikavad linti läbi.
Foto: Jetoil
Kütusemüügiettevõte Jetoil avas Tartu maanteel endise Kuivajõe kõrtsi juures Kose automaattankla.

Jetoili teates asub vastne Kose automaattankla Tartu maanteelt Kosele suunduva mahasõidu juures paremal pool teed. See on Jetoili viies automaattankla Eestis, ülejäänud asuvad Kärdlas, Käinas, Virtsus ja Tallinnas Mustamäel.

Jetoili juhatuse liikme Virgo Arge sõnul avati Kose tankla suure maantee mahasõidu juures teadlikult. "Eesti kütuseturul on tekkinud olukord, kus suured ketid on väiketanklaid kokku ostnud ja seeläbi on tanklate omavaheline konkurents vähenenud ning jaemüügi marginaalid suurenenud. Kui seni on Jetoili käibest ca 85-90% moodustanud kütuste hulgimüük, siis selleks, et tarbija jaoks konkurentsi jaemüügiturul suurendada, olemegi otsustanud laieneda aina rohkem ka jaemüügiturule ning näeme seal ruumi õige kontseptsiooniga tanklatele õigetes kohtades. Kose tankla juurde tuleb 2018. aastal kauplus, restoran ja autopesula. See tankla on esimene maamärk Tallinn-Tartu maanteel Tallinna poolt vaadatuna, kus pakutakse edaspidi täisteenust nii Tartu maanteel sõitjatele kui ka Kose kohalikele inimestele. Uue neljarealise teelõigu edasiarendamisega Koselt Tartu suunas väheneb maantee ääres olevate tanklate hulk märgatavalt, kuna uus tee ei läbi enam olemasolevaid tanklaid.”

Tankla sündis kohalike ettevõtjate Eero Leedmaa, Kalle Pormanni ja ASi Jetoil juhatuse liikme Hannes Kägu, kes samuti Kosel elab, initsiatiivil.

Virgo Arge kinnitusel on Jetoilil veel paar kinnistut välja vaadatud, kuhu on sarnase kontseptsiooniga tanklaid oodata.

Tänavu käivitas Jetoil Eestis uudse kütuse hulgimüügiportaali www.e-kütus.ee ja hankis kütuse vedamiseks kuus maailmas ainulaadset Scania kütuseveokit. Autode pealisehituse ja IT-süsteemid paigaldas Soome firma Eurotank. Kütuseveokite kasutuselevõtt on aidanud ettevõttel müüki kasvatada, kliendid on uued veokid soojalt vastu võtnud ja Jetoil plaanib veel uusi veokeid soetada.

 

Aktsiaselts Jetoil on alates 1999. aastast vedelkütuste hulgi- ja jaemüügiga tegelev ettevõte, mille peamiseks müügiartikliks on diislikütus ja erimärgistatud diislikütus. Jetoil AS on 100% Eesti omanikele kuuluv ettevõte. Jetoil AS müüs 2016. aastal 190,87 miljonit liitrit kütuseid ja ettevõtte netokäive oli 130 miljonit eurot.

Foto: Jetoil
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077