Autor: Heija-Liis Ristikivi • 15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vanalinn sai velotaksode hoiatusmärgid

Hoiatusmärk Nunne tänaval
Foto: Raepress
Kesklinna valitsuse tellimusel paigaldati Tallinna vanalinna üheksa hoiatusmärki, mis hoiatavad linlasi ja linna külalisi velotaksode kasutamise eest, teatas Raepress.

„Velotaksode probleem on kestnud juba aastaid ning on kahetsusväärne, et me pole seda suutnud korralikult kontrolli alla saada. Mul on väga hea meel, et antud küsimuses on õige pea õigusselgus saabumas, kuid kahjuks on seadusemuudatusest tulenevaid tulemusi näha alles järgmisel suvehooajal,“ ütles Tallinna Kesklinna vanem Taavi Pukk, „kuni aga kohalikul omavalitsusel pole õigust selliseid sõidukeid reguleerida ning nõuete rikkumisel ka karistusi määrata, siis peame kasutama muid vahendeid, et linlased ja linna külalised ei satuks ebameeldivatesse vahejuhtumitesse seoses velotaksodega.“

„Kesklinna valitsus töötas välja ning lasi paigaldada hoiatusmärgid, mis soovitavad velotaksodest eemale hoida. See on küll väike samm edasi, kuid kui kas või üks inimene ei satu seetõttu ebameeldivustesse, on need märgid juba oma ülesande täitnud. Mõistagi on ka velotaksosid, kes suhtuvad klientidesse viisakalt ning täidavad kõiki liiklusreegleid, kuid kahjuks domineerivad siiski peamiselt tegelased, kes soovivad oma teenuse eest ebamõistlikult suurt tasu ning tõenäoliselt pole liiklusseadusest midagi kunagi kuulnud,“ nentis Kesklinna vanem.

Kesklinna vanem tänas ka politseid, kes on aktiivselt velotaksode probleemiga tegelenud. „Koostöö politseiga on muutunud oluliselt tõhusamaks ning mul on väga hea meel, et pidevate patrullide käigus kutsutakse velotaksode juhte korrale ning seaduserikkujad saavad ka karistatud,“ sõnas Pukk.

Hoiatusmärgid paigaldati peamistele turistide liikumismarsruutidele vanalinna jalakäijate alal: Harju ja Müürivahe ristmikule, Niguliste ja Harju ristmikule, Väike-Karja ja Pärnu maantee ristmikule, Viru ja Aia ristmikule, Pagari ja Laia ristmikule, Nunne ja Laia ristmikule, Dunkri ja Rataskaevu ristmikule, Vana-Viru ja Viru ristmikule, Suur-Karja ja Müürivahe ristmikul.

Vabariigi Valitsus kiitis oma 15. juuni istungil heaks ning saatis Riigikogule Autoveoseaduse eelnõu, millega muudetakse ka Ühistranspordiseadust. Kui Riigikogu antud eelnõu sellisel kujul vastu võtab, siis tekib ka velotaksode juhtidele nõue omada teenindajakaarti. Samuti tekib Tallinna Linnavolikogule õigus määrusega kehtestada seesuguse sõiduki ohutust ja mugavust tagavad nõuded. Lisaks saab omavalitsus õiguse nõuete rikkumisel karistada füüsilist isikut rahatrahviga kuni 100 trahviühikut ja juriidilist isikut kuni 3200 euroga. Antud seadus on planeeritud jõustuma alates 1. detsembrist 2017, mille järgselt on võimalik kohalikul omavalitsusel vastavad määrused vastu võtta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077