Autor: Heija-Liis Ristikivi • 15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskuse sissetulekud kahanevad kaubamahtude kasvust hoolimata

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.
Foto: Andres Haabu
Transiidikeskuse AS-i Muuga konteinerterminal käitles 2017. aasta juulikuus 19 000 TEU’d kaupa, mis on 24% enam kui samal perioodil 2016. aastal, teatas ettevõte. Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 26%.

Üldkaubaterminal käitles 2017. aasta juulis 64 000 tonni tüki- ja puistekaupu, mis on 6% enam kui möödunud aasta samal perioodil. Terminalide juulikuu kogukaubakäive kokku oli 275 000 tonni, mis on 21% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

„Majandustulemused ei ole eelarvega võrreldes kiita, kuigi kaupade tonnaaž on kasvanud,“ kommenteeris Transiidikeskuse AS-i juhatuse esimees Vladimir Popov pressiteates. Üheks põhjuseks on jätkuvalt Venemaa poolsed sanktsioonid, kuid samuti on muutunud nii üldkaubaterminali kui ka konteinerkäibe struktuur. „Kõrge marginaaliga kaupade asemel on peamiselt puistkaubad, mille töötlemine ja hoiustamise eest saame vähem tulu,“ sõnas Popov. „Konteinerkäibe osas on imporditransiidi osakaal vähenenud, õnneks küll Eesti tootjate ekspordikaupade mahud kasvavad,“ lisas ta. Kuu alguses laaditi uue laadimismasinaga esimene laev, mis mahutas 30 000 tonni puidugraanuleid. 

Sadama liikluse tõhustamiseks alustab oktoobris Tallink kaks korda päevas konteinerliiklust Transiidikeskuse AS-i Muuga terminali ja Vuosaari sadama vahel. „Transiidikeskuse AS teeb eduka koostöö nimel lisainvesteeringuid ja reorganiseerib inimressurssi. Oleme väga rahul, et esimene reaalne samm põhja-lõunasuunalise liikluse arendamiseks on lõpuks astutud,“ sõnas Popov.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077