Autor: Heija-Liis Ristikivi • 15. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti parim bussijuht sõidab igapäevaselt Tallinna, Tartu, Narva ja Pärnu vahel

Bussijuht Toomas Raid
Foto: Erakogu
Laupäeval, 12. augustil kogunesid Kehtnasse Eesti ja Soome kutselised veoki- ja bussijuhid, et selgitada välja oma ameti parimad asjatundjad. Ligi 40 osalejaga võistluse esikoha saavutas Lux Expressi bussijuht Toomas Raid.

Raidi jaoks oli tänavu tegemist teise osalemisega Eesti kutsevõistlustel - viimatisel ehk 2015. aastal toimunud kohalikul võistlusel saavutas Raid auväärse teise kohta.

“Esimene elamus Eesti kutsevõistluselt ja sealt edasi Soomes Jyväskyläs maailmameistrivõistlustel osalemine andsid palju kasulikke kogemusi, mis ilmselt aitasidki saavutada tänavuse võidu,” selgitas Raid, kes jõudis ka möödunud aastal Soomes toimunud MM-il kõrgele 4. kohale.

Lux Expressi bussiliine teenindav Raid sõidab igapäevaselt Tallinna, Tartu, Narva ja Pärnu vahel. Laupäevasel võistlustel pidaski Raid oma kõige tugevamaks küljeks just ülesandeid, mida igapäevaselt täita tuleb.

“Kuna võistlusel oli kokku mitu vooru, siis tundsin, et kõige paremini läks just tehnika osa tundmine, mille käigus pidin tegema bussile n-ö väljasõidueelse tehnilise ülevaatuse. Selle käigus pidin hindama ära bussi rehvide korrasolu, tulede töö ja muud aspektid, mida ka muidu iga kord bussisõidu eel kontrollida tuleb,” selgitas Raid, kes sai ülesande eest täispunktid. “Ka platsil toimunud täpsussõit läks väga hästi. Rohkem väljakutseid pakkus töö- ja puhkeaega käsitlev viktoriin, kus täispunktide saamiseks pidi küsimused enne vastamist väga hoolikalt läbi lugema.”

Tänavused meistrivõistlused võitnud Lux Expressi bussijuht pääseb sarnaselt eelmisele korrale ka seekord rahvusvahelisele MM-ile, mis toimub järgmisel aastal Belgias ning kuhu iga riik saab saata kolm esindajat.

Mitmest osast koosnevad Eesti meistrivõistlused kutselistele autojuhtidele ja bussijuhtidele toimusid tänavu neljandat korda. Parimad veoki- ja bussijuhid selgitati Kehtna Kutsehariduskeskuse juurde rajatud võistlusplatsil välja neljas kategoorias: poolhaagisega sadulveok, täishaagisega veok, sooloveok ja buss.

Vaata pilte Kehtnas toimunud Truck Festist siit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077