Autor: Heija-Liis Ristikivi • 4. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama börsilemineku õigusnõustaja valitud

Laevaliiklus Tallinna sadamas
Foto: Andras Kralla
AS Tallinna Sadam jätkab ettevalmistustega ettevõtte aktsiate Nasdaq Tallinn börsil noteerimiseks. Koostöös IPO (initial public offering) protsessi sõltumatuks finantsnõustajaks valitud STJ Advisorsi ja Superiaga korraldati rahvusvaheline konkurss emitendi õigusnõustaja valimiseks.

Konkursile laekunud kaheksa ühispakkumuse hulgast valiti parimaks rahvusvaheliselt tunnustatud Baker McKenzie ja Eestis tegutseva COBALTi ühispakkumus.

Tallinna Sadama finantsjuhi-juhatuse liikme Marko Raidi sõnul sai valiku tegemisel otsustavaks soodne hind kombineerituna Baker McKenzie rahvusvahelise kogemuse ja COBALTi kohaliku turu teadmistega. Mõlemad bürood on ulatusliku varasema nõustamiskogemusega nii kapitaliturgude tehingutes üldisemalt, kui ka sarnaste esmaemissioonide õiguslikul nõustamisel.

Õigusnõustaja roll saab olema emitendi abistamine kõigis IPO protsessiga seotud õiguslikes küsimustes sh emissiooni prospekti ettevalmistamise korraldamine ja emissiooniga seonduvate õiguslike kinnituste andmine.

Järgmiste sammudena on kavas septembris esitada valitsusele IPO läbiviimise detailne tegevus- ja ajakava ning peale seda alustada IPO läbiviija(te) valikuga.

ASi Tallinna Sadam kuni 30% aktsiate avalik noteerimine on kokku lepitud valitsuse koalitsioonilepingus. Ettevõtte eesmärk on noteerida aktsiad Nasdaq Tallinn börsil hiljemalt 2018. aasta I poolaasta lõpuks. Tallinna Sadama jaoks on tegemiseks olulise ja positiivse protsessiga, mis võimaldab veel selgemalt fokusseerida oma ärivaldkondadele, tõsta ettevõtte ja sealhulgas ka Eesti rahvusvahelist mainet.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077