Autor: Heija-Liis Ristikivi • 2. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi pool lennukaubast veetakse Baltimaades läbi Riia lennujaama

Riia lennujaam
Foto: Riia lennujaam
2017. aasta esimese kuue kuu jooksul on Riia lennujaam säilitanud juhtpositsiooni Baltimaade lennujaamade seas, teenindades enam kui 40% regiooni reisijatest ning kaubavedudest, teatas Riia lennujaam.

Poole aastaga on Riia lennujaam teenindanud üle 2,7 miljoni reisija ehk 46% kõigist Balti lennujaamu külastanud reisijaist.

Baltimaade lennukaubast toimetati 49% läbi Riia lennujaama.

Aasta esimese kuue kuuga kasvas reisijate arv 8,7%, kaupade kogus 2,4% võrreldes 2016. aasta sama perioodiga. Kokku teenindati Balti riikide pealinnades 2017. aasta esimese kuue kuu jooksul 11,7% enam reisijaid kui eelmisel aastal – 5,9 miljonit reisijat.

Ligi 30% Riia lennujaamas teenindatud reisijaist valisid Riia ümberistumiskohaks teel ühte 89 sihtkohast, kuhu Riiast saab lennata. Kõige populaarsemad sihtkohad on sel aastal seni olnud London, Moskva ja Frankfurt. Märtsis avas SAS uue otseliini Riiast Kopenhaagenisse, mistõttu kõige kiiremini on esimese kuue kuuga kasvanud just Taani lennanud reisijate arv: 35,8% jagu.

„Riia lennujaam on esimese kuue kuu jooksul arenenud samas taktis Euroopa keskmiste näitajatega. Rahvusvahelise Lennujaamade Nõukogu (ACI) viimaste andmete järgi kasvas reisijate arv Euroopa lennujaamades 2017. aasta esimese viie kuu jooksul 8,8%. Sellised tulemused näitavad, et Riia lennujaama kasv on jätkusuutlik ja stabiilne, mis kinnitab meile, et saavutame käesoleval aastal uue reisijate rekordi,“ ütles Ilona Līce, Riia Rahvusvahelise Lennujaama nõukogu esinaine.

Rahvuslik lennufirma airBaltic vedas esimese poolaasta jooksul 1,4 miljonit reisijat, mis annab ettevõtte turuosaluseks 52,6%. AirBalticule järgnesid Iiri odavlennufirma Ryanair (16,9%) ja Ungari odavlennufirma WizzAir (8,5-protsendilise turuosalusega).

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077