31. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uued innovaatilised turvaseadmed annavad sõidukitele ja varale maksimaalse kaitse

iSecurity kaubikute liikumise väljavõtte funktsiooni võimaldab saada ülevaate kaubiku liikumisest isegi nädalaid hiljem ning seeläbi sõite analüüsida ja tööefektiivsust parandada.
Foto: Martin Mikiver
Innovaatilistele turvaseadmetele spetsialiseerunud iSecurity eesmärk on kindlustada turvalisus kõigis eluvaldkondades alates inimestest ja lemmikloomadest kuni vara ja sõidukiteni. Logistikasektoris pakub ettevõte sõidukite ja koormate kaitseks kõige modernsemaid ja samas taskukohaste hindadega nutiseadmetele baseeruvaid turvalahendusi.

Aasta tagasi Venemaal kanda kinnitanud ja tänaseks Soome ja Baltimaadesse laienenud iSecurity pakub kaasaegseid ja taskupäraseid valve- ja GPS-turvasüsteeme, mida saab ühendada erinevate mobiiliseadmetega ja mis võimaldavad vaadata videokaamera pilti ükskõik millisest nutiseadmest online-režiimil. „Tänu sidele nutitelefoni või tahvelarvutiga saab reaalajas vaadata, mis toimub kontoris, kodus, sõidukis või tänaval, kuhu on paigaldatud IP-videokaamerad. Innovaatilised GPS-turvasüsteemid näitavad objekti asukoha ära 5 meetri täpsusega,“ räägib ettevõtte asutaja ja juht Indrek Uusalu.

Ta lisab, et idee sise- ja välisvideovalveseadmetele orienteeritud ettevõtte asutamiseks sai ta enda vajadustest usaldusväärsete turvaseadmete järele. „Isecurity eesmärk on pakkuda taskukohase hinnaga ülikaasaegse lähenemisega seadmeid. Näiteks võimaldavad meie turvaseadmed lisaks lihtsalt reaalajas pildiedastamisele kahepoolset audio- või videosidet.“

iSecurity esindab ainult neid seadmeid, mida ollakse isiklikult katsetanud ning mille töökindluses saab olla 100% kindel. Seda, et valitud on õige tee, näitab Rootsi ja Poola turgude huvi iSecurity esindatavate toodete vastu ning lähiajal on ettevõttel plaan jõuda ka sealsete ettevõteteni.

Sõidukite turvaseadmed muutuvad aina nutikamaks

Sõidukite turvaseadmetest pakub iSecurity nii elektrisüsteemidesse installeritavad kui ka autonoomse tootega seadmeid. Autonoomne aku on kuni kolmeaastase ooteajaga, mida saab varguse puhul aktiviseerida ja jälitama hakata. Kui kurikael peaks seadme avastama ja eemaldama, saadab alarmnupp omaniku nutiseadmesse teavituse ning sõiduki viimase asukoha koordinaadid.

„Meie sõidukite turvaseadmed on väga hinnatud nii sõiduautode ja mootorrataste kui ka põllumajandusmasinate, ATV-de, murutraktorite ning logistikasõidukite juhtide poolt, kelle masinad võib-olla igapäevast kasutust ei leia ning vajavad seetõttu eriti kaitset. Masinad, mis ei leia igapäevast kasutust, vajavad seetõttu eriti kaitset. Seadmeid võimaldavad sõidukile panna paika geotara, vaadata reaalajas sõiduk asukohta ning seda kaugjuhtimisega valve alla panna, samuti seadmele nii-öelda helistada ning kuulata ja jälgida, mis sõidukiga toimub,“ selgitab Uusalu. Lisaks on võimalik seadmele helistada ning seda jälgida.

Samuti saab seadmed ühendada erinevate anduritega ehk need annavad märku, kui autot liigutatakse, sellelt võetakse aku maha või kütus väheneb. Distantsilt saab ka sõiduki mootori välja lülitada, aga turvalisuse huvides mitte suuremal kiirusel kui 20 km/h. Lisaks saab iga sõiduki kohta võtta välja põhjaliku logi, kus on kirjas viimase kuue kuu marsruudid, kiirused, läbitud kilomeetrid ning mootori töötamise aeg.

Seadmed kodu ja pere kaitseks

Oma pere saab kaitsta lihtsate GPS-seadmetega – lastele mõeldud erinevat värvi SM-kaardiga käekellad on lisaks positsioneerimisele varustatud sammulugeja ning telefoniga, kuhu saab salvestada kuni 10 numbrit. Tänu seadmele teate alati, kus teie laps hetkel asub või vaadata logist, kus ta on viibinud. Eakate jaoks on olemas samuti oma GPS-seade, millele saab määrata elektrooniliselt ala, kust väljudes seade valitud kuni kolmele telefoninumbrile teate saadab. Osadel seadmetel on ka 3D G-sensor, mis võimaldab seadmel tuvastada kukkumise, mille järel saadab seade automaatselt välja häireteate seadistatud telefoninumbritele.

Pere lemmikute jaoks on samuti oma seade, mis kinnitatakse kaelarihma külge. Seade kaalub vaid 35 grammi ning kestab säästurežiimis kuni 40 päeva ning keskmise kasutuse puhul kuni nädal. Seejärel tuleb seadet taas laadida. Lisaks positsioneerimisele toimib GPS-seade nagu telefon: peremees saab anda loomale häälkäsklusi ja teda rahustada ning kuulata tema ümber toimuvat.

Kallist matkavarustust, laboriseadmeid või näiteks fotovarustust saab kaitsta väikese GPS-seadmega, mis paigaldatakse eseme külge. Süsteem võimaldab kehtestada ka elektroonilise ala, millest väljudes hakkab seade alarmi andma.

Kõigele lisaks on iSecurityl olemas seadmed kodu ja koduse vara kaitsmiseks:  koduvalvesüsteemid alates signalisatsioonidest ja valvekaameratest kuni sireenide, akende ja uste, suitsu- ning distantsanduriteni, mis võimaldavad valve alla võtta ka näiteks majast 100 meetrit eemal asuva kuuri. Juhtmevabad süsteemid töötavad traadita interneti levialas ning eriolukorra kohta saab infot otse mobiiliseadmest. Tänu kiirele informatsiooni edastusele saab süsteemi omanik koheselt teada, mis toimub ning saab pärast signaali otsustada, kas kutsuda politsei, ignoreerida valehäire fakti või võtta tarvitusele muud meetmed.

Sõidukite turvaseadmed võimaldavad sõidukile panna paika geotara, vaadata reaalajas sõiduk asukohta ning seda kaugjuhtimisega valve alla panna, samuti seadmele nii-öelda helistada ning kuulata ja jälgida, mis sõidukiga toimub.
Foto: Jevgeni Pärg

Heigo Leesla, GO Kuubis OÜ veokorraldaja:

GO Kuubis OÜ on transpordiettevõte, mis tegeleb ekspressvedudega Eestis ja välismaal. Teostame vedusid kaubikutega, mille kaubaruumi pikkuseks on 4,8 meetrit. iSecurity seadmed pakuvad sõiduki omanikule eelkõige turvalisust, kuid meie firma jaoks on need suureks abiks ka veoste planeerimisel ning jälgimisel. Tänu kaubikute täpsele ja kiirele positsioneerimisvõimalusele oleme oluliselt kokku hoidnud kulusid ja aega. Ühtlasi võimaldavad iSecurity seadmed meil anda oma klientidele operatiivset tagasisidet veoste asukoha kohta. Väga kasulik on ka kaubikute liikumise väljavõtte funktsioon, mis võimaldab saada ülevaate kaubiku liikumisest isegi nädalaid hiljem ning seeläbi sõite analüüsida ja tööefektiivsust parandada.

Kontakt 

telefon: 53 335 277

e-post: [email protected] 

www.isecurity.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077