Autor: Logistikauudised.ee • 13. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ASi Tallinna Sadam börsile minekut hakkavad nõustama STJ Advisors ja Superia Corporate Finance

Foto: portoftallinn.com
Vastavalt Eesti Vabariigi valitsuse ja ASi Tallinna Sadam ainuaktsionäri otsusele on Tallinna Sadam alustanud ettevalmistustega ettevõtte aktsiate Nasdaq Tallinn börsil noteerimiseks.

Esimese sammuna valis AS Tallinna Sadam avaliku rahvusvahelise hanke korras IPO (initial public offering) protsessi sõltumatu finantsnõustaja. Nelja pakkumise seast valiti võitjaks Ühendkuningriikide ettevõtte STJ Advisors ja Eestis baseeruva Superia Corporate Finance ühispakkumus. 

Tallinna Sadama finantsjuhi-juhatuse liikme Marko Raidi sõnul oli valiku tegemine raske kuna kõik esitatud pakkumised olid väga tugevad ning kõikide puhul oli kaasatud nii Eesti kui ka rahvusvahelisi eksperte.“ Võitja kasuks rääkis parim hind, Superia poolne Eesti ja Balti turu suurepärane tundmine ning  kogemus kombineerituna STJ Advisorsi laialdaste rahvusvaheliste teadmistega. Väheoluline ei ole kindlasti ka asjaolu, et STJ Advisors nõustas käesoleva aasta mais toimunud Global Ports Holding IPO läbiviimist, mis saab kindlasti olema investorite jaoks üheks Tallinna Sadama nö võrdlustehinguks. Tänu sellele on neil värske ja väga detailne ülevaade investorite ootustest ja eelistustest just sadamate sektoris„

Finantsnõustaja roll saab olema emitendi sõltumatu nõustamine ja kogu IPO protsessi järelevalve ning emitendi juhatuse, nõukogu ja omaniku abistamine IPO protsessis.

Järgmiste sammudena on kavas septembriks esitada valitsusele IPO läbiviimise detailne tegevus- ja ajakava ning peale seda alustada IPO läbiviija(te) valikuga.

ASi Tallinna Sadam kuni 30% aktsiate avalik noteerimine on kokkulepitud valitsuse koalitsioonilepingus. Ettevõtte eesmärk on noteerida aktsiad Nasdaq Tallinn börsil hiljemalt 2018. aasta I poolaasta lõpuks. Tallinna Sadama jaoks on tegemiseks olulise ja positiivse protsessiga, mis võimaldab veel selgemalt fokusseerida oma ärivaldkondadele, tõsta ettevõtte ja sealhulgas ka Eesti rahvusvahelist mainet ning muutuda veelgi läbipaistvamaks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077