Autor: Logistikauudised.ee • 5. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

PPA harjutab piirikontrolli ajutist taaskehtestamist Eesti-Läti piiril

Ikla piiripunkt töös 10 aastat tagasi.
Foto: Erik Prozes
5.-6. juunil harjutab PPA Eesti-Läti sisepiiril piirkontrolli ajutist taaskehtestamist, et testida oma võimekust ja partneritega koos töötamist, teatas PPA.

PPA integreeritud piirihaldusbüroo juht Helen Neider-Veerme ütles, et õppus keskendub ennekõike logistika ja ressursside planeerimisele. „Harjutus on üks mitmetest õppustest, et valmistuda erinevateks olukordadeks, mis võivad tekkida seoses Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumisega. Treenime seekord üksuste valmidust kiirelt reageerida võimalikele piiriülestele ohtudele,“ selgitas Neider-Veerme pressiteates. Ta lisas, et piirikontrolli ajutine taaskehtestamine on töömahukas ettevõtmine, mistõttu hea ettevalmistuse saavutamine nõuab piiri sulgemise plaani läbimängimist mitte ainult paberil, vaid teatud regulaarsusega ka elulistes tingimustes.

Õppuse päevadel taasavatakse Eesti ja Läti maismaapiiril neli ajutist piiripunkti Valga linnas, lisaks Mõisakülas, Vastse-Roosas, Muratis ja Iklas. Lisaks tuuakse piiriäärsele alale täiendavaid patrulle, kes kontrollivad pisteliselt sõidukeid ja dokumente ning koguvad inimeste reisimisega seotud teavet. Neil päevil tuleb Eesti ja Läti piiri ületajatel olla valmis võimalikeks kontrollideks, ühtlasi palutakse mõistvat suhtumist, kui reisiaeg seetõttu pisut pikeneb. Õppuse ajaks ühtegi teed ei suleta. „Inimestel, kes soovivad neil päevadel Eesti-Läti piiri ületada, tuleb kaasas kanda kehtivat reisidokumenti. Mootorsõidukijuhtidelt oodatakse ka vastava sõiduki dokumentide olemasolu,“ toonitas Neider-Veerme.

Pärast Schengeni ühtse viisaruumiga ühinemist 2007. aastal on Eestis piirikontroll ajutiselt taaskehtestatud kahel korral. Esmakordselt 2010. aastal NATO välisministrite kohtumise ja 2014. aastal Barack Obama visiidi ajaks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077