Autor: Logistikauudised.ee • 31. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ ja Silberauto asuvad arendama isejuhtivat sõidukit

Isejuhtiva sõiduki sketš
Foto: Viktoria Tkatšenko, TTÜ personalijuhtimise magistrant
Täna, 31. mail algab Tehnikaülikooli ja Silberauto koostöös isejuhtiva sõiduki projekteerimine ja ehitamine, samuti rajatakse ülikoolilinnakusse nutika linna testlahendus koos autonoomse laadimisjaama, tõkkepuude, valgustuse ja avatud teenusteplatvormiga.

Isejuhtiva sõiduki valmimiseks sõlmivad TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo ja Silberauto juhatuse esimees Väino Kaldoja 31. mail kell 12.00 Tehnikaülikooli peahoones koostööleppe.

TTÜ rektor akadeemik Jaak Aaviksoo sõnab, et mootorvankreid, mis saja kolmekümne aasta eest Euroopa teedele jõudsid, nimetati automobiilideks ehk iseliikuriteks: „Tallinna Tehnikaülikool astub täna koos auto leiutaja Karl Benzi sümboolse Eesti esindaja Silberautoga sammu tulevikku ja asub ehitama isejuhtivat automobiili ehk iseautot. See on väärikas väljakutse alma materi 100. juubeliks, mida teadlastel ja üliõpilastel on rõõm vastu võtta koos vilistlastest ettevõtjatega,“ rõhutab rektor Aaviksoo.

Silberauto juhatuse esimees ja TTÜ kuratooriumi liige Väino Kaldoja kinnitab: „Eesti on väike riik, sestap on oluline leida uudseid ja nutikaid lahendusi, et teistmoodi  suureks saada. Silberauto soovib tehnoloogia arengus aktiivselt osaleda ja kutsuda üles ka teisi, et Eesti tulevikus kõrvaltvaatajaks ei jääks. Tõestada nii endale kui maailmale, et tõsine tahtmine ja oskused võivad tuleviku kujundamises olla isegi olulisemad, kui suuremad materiaalsed võimalused.“

Koostöölepingu allkirjastamisel  avaldatakse ka mõned sõiduki disainilahendused, üritust assisteerib TTÜ tudengite loodud autonoomne robot-sõiduk.

Isejuhtiv sõiduk valmib 2018. aasta sügiseks, kui Tehnikaülikool tähistab oma 100. juubelit. Sõiduk hakkab liikuma TTÜ linnakus, st maa-alal, kus on 50 hektaril 72 ehitist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077