Autor: Logistikauudised.ee • 10. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DHL: jagamismajandus korraldab logistikavaldkonna ümber

DHLi kuller Collect.Neti pakiautomaadi ees
Foto: DHL
DHL grupi eile avaldatud mahukast ülevaatest „Jagamismajandus logistikas“ selgub, et üleilmne trend omamise asemel jagada kujundab ümber ka logistikavaldkonna. Jagamismajanduse üleilmne trend on nähtav ka Eestis.

Mahukast ülevaatest „Jagamismajandus logistikas“ selgub, et üleilmseks trendiks on eelistus omamise asemel jagada ja see aitab kaasa uute töötavate ärimudelite tekkele. Samuti annab digitaalne tehnoloogia hetkega juurdepääsu vajalikele varadele või teenustele ladudest kaubaautodeni, et luua vajaduspõhiseid teenuseid. Logistikateenuste pakkujad aitavad jagamismajanduse kasvutrendile kaasa, sest varasid antakse osapoolte vahel edasi järjest sagedamini.

“Logistikateenuste pakkujad saavad oma varade jagamisest kasu, samuti aidata kaasa kaupade jagamisele, mida on keerukas transportida.  Digitaalsed jagamisplatvormid võimaldavad aga anda juurdepääsu kõigele, millele kasutajad on loonud online juurdepääsu – hotellitoad, taksod, ehitusseadmed, majapidamistarvikud, isegi inimeste vaba aeg ja oskused. Logistikateenuse pakkujad saavad mõjutada neid arenguid järjest kuluefektiivsema laoruumide kasutuse, efektiivsemate transpordi- ja kauba kohaletoimetamise lahendustega, paindlikumate tööaja kasutuse mudelitega,“ ütles pressiteate vahendusel Matthias Heutger, DHLi vanem asepresident strateegia, turunduse ja innovatsiooni, klienditeenuste ja innovatsiooni alal.

Jagamine on kasulik ka looduskeskkonnale, sest trend viib selleni, et järjest vähem toodetakse juurde ning olemasolevaid asju kasutatakse sagedamini.

DHL Express on asunud ka Eestis oma logistikateenuste pakkumisel jagamismajandust kasutama ja hakkas käesoleva aasta varakevadel kasutama Collect.Net pakirobotite vaba võrgu teenust, mis võimaldab klientidel saada oma kullersaadetisi kätte neile sobival ajal.

Eile avaldatud jagamismajanduse raport on täismahus saadaval: http://www.dhl.com/en/about_us/logistics_insights/dhl_trend_research/sharing_economy.html

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077