Autor: Logistikauudised.ee • 18. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV investeerib Nordicasse

Foto: Nordica
Nordica finantsjuht Ahto Pärl teatas tänasel pressikonverentsil, et liinivõrgustiku arendamiseks on Nordical vaja leida uusi investeeringuid. Partner on leitud LHV näol.

Nordica soovib arendada Varssavi liini, et viimasest saaks Eesti reisijate jaoks sõlmjaam. Varssavisse tahetakse hakata lendama kolm korda päevas, et võimaldada mugavamaid ümberistumisi ja rohkem istekohti. Selleks on aga vaja kahte uut lennukit.

Uute Peterburi ja Göteborgi liinide tarvis Nordical uusi lennukeid tarvis ei lähe, nende avamiseks efektiivistati senist lennukiparki.

Nordica andis Regional Jetile ülesande leida 2 täiendavat lennukit Varsaavi liini teenindamiseks. Regional Jeti lennukipark peaks käesoleva aasta lõpuks olema kasvanud 15ni. Neist Nordica lendusid teenindavad 6 lennukit: 4 CRJ900 ja 2 CRJ700.

Kuna Nordica eesmärk on pakkuda ka rohkem istekohti, saavad uued lennukid, mis renditakse Transpordi Varahalduse OÜ kaudu, olema CRJ900. Lennukid peaksid jõudma Eestisse juunis-juulis.

Välisfinantseeringupartneriks saab Nordicale LHV, kes on esmakordselt toomas sellises mahus kapitali Eesti lennunduse arengusse. Tegemist on kõige suurema kommertsfinantseeringuga Eesti lennunduse ajaloos. Eesti kapitali kaasamine on märgilise tähtsusega.

Võlakirjade emitent on Transpordi Varahaldus, investeeringus osalevad võrdsetes osades LHV pensionifondid ja LHV pank. 25-miljoniline laen antakse intressiga 2,85 protsenti aastas, selle tagatiseks on THVle kuuluvad neli CRJ900 lennukit.

LHV esindajate sõnul LHVl varem lennukeid tagatiseks ei olnud. Pank leidis, et täiesti uut tüüpi investeeringute tegemine loob ühiskonnale rohkem kasu, mistõttu sarnaseid võimalusi otsitakse ka edaspidi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077