Autor: Logistikauudised.ee • 17. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rail Balticu vastased korraldavad taas meeleavalduse

Rail Balticu kavand
Foto: Hendrikson & Ko
Rail Balticu vastased kogunevad raudteeprojekti vastu meelt avaldama laupäeval, 22. aprillil kell 12.00, teatas ühendus Ökoriik Eesti. Viimati avaldati raudtee ehitamise vastu meelt 26. jaanuaril, kui kolme Balti riigi peaministrid allkirjastasid Rail Balticu kokkuleppe.

Ökoriik Eesti teates seisab: "Kuna Riigikogu ja Vabariigi Valitsus ei ole kuulda võtnud kodanikuühiskonna muret Rail Balticu “joonlauatrassi” riskide pärast ning pole üles näidanud ka valmidust vastuargumentide üle järele mõtlema, kogunevad eestimaalased üldrahvalikuks meeleavalduseks, et tuletada meelde, et rahval on õigus kaasa rääkida oma riiki puudutavate oluliste otsuste tegemise juures!

Valitsus ei saa rahvalt mandaati, et ehitada hiidrajatis, mis muudab alatiseks Eestimaa palet. Me kõik nõustume, et Eesti vajab korralikku raudteed ja kiiret ühendust Euroopaga, kuid see otsus peab tuginema põhjalikel analüüsidel ning mitte ohustama meie laste ja lastelaste tulevikku. Oleme parema Rail Balticu poolt!

Ootame Sind kaasa mõtlema ja meelsust väljendama laupäeval, 22. aprillil 2017 kell 12–15 Tallinnas Vabaduse Väljakul. Me koguneme selleks, et edastada sõnum Riigikogule ja Vabariigi Valitsusele: Balti riikide peaministrite kokkulepet Rail Balticu rajamiseks praegusel kujul ei tohi ratifitseerida!"

Meeleavaldus on kavandatud rahumeelse kõnekoosoleku ja kontserdina. Korraldajate hulka kuuluvad: 

Ökoriik Eesti, Avalikult Rail Balticust, Noored Rohelised, Eesti OTT-liikumine, Erakond Eestimaa Rohelised, Eesti Kultuurikoja RB töörühm, SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, MTÜ Eesti Vanemad, SA Terve Rahvas, Eesti Raudteelaste Ametiühing, Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing ja paljud teised.

 

Rail Balticu värske tasuvusuuringu tulemused avaldatakse esmaspäeval, 24. aprillil Riias.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077