Autor: Logistikauudised.ee • 29. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ryanair hoiatab Suurbritannia valitsust

Kas Ryanairi lennukid maanduvad Tallinnas ka pärast 2019. aasta märtsikuud?
Foto: Andres Haabu
Ryanair kutsus Suurbritannia valitsust üles seadma lennundust üheks esimestest prioriteetidest, kui asutakse pidama lahkumisläbirääkimisi Euroopa Liiduga.

Lennufirma ootab valitsuselt pädevat plaani Brexiti-järgseks ajaks, muidu võib juhtuda, et mõneks ajaks pärast 2019. aasta märtsikuud, mil Suurbritannia EL-st lahkub, peatuvad kõik lennud UK-st Euroopasse ja vastupidi.

Kuna UK asutab end lahkuma Euroopa Open Skies (e.k. „avatud taevad“) süsteemist, tuleb Suurbritannia valitsusel jõuda EL-ga kahepoolsele kokkuleppele lendude jätkamiseks või pöörduda tagasi ajalooliste WTO reeglite juurde, mis ei käsitle aga lennundust. Viimasel juhul võib niisiis tekkida oht, et Euroopa ja Suurbritannia vahel ei toimu alates 2019. aasta märtsist enam ühtki lendu.

Ryanairil on Ühendkuningriigis enam kui 3000 töötajat, käesoleval aastal plaanitakse vedada enam kui 44 miljonit klienti Briti lennujaamadesse ja Briti lennujaamadest välja. Kasvuplaanid 2017. aastaks on aga juba suunatud Suurbritanniast välja, teistesse EL lennujaamadesse. 19 Briti lennujaama ei kavatseta tuua baseeruma rohkem ühtki uut lennukit, kasvuprotsenti kärbitakse 15-lt 6-le.

Täna, kui Westminster valmistub artikkel 50 täide viima, kutsus Ryanair Ühendkuningriigi valitsust üles otsekohe välja töötama strateegia, kuidas säilitada odavlennud Suurbritannia ja EL vahel pärast 2019. aasta märtsikuud. Lennufirma hoiatas, et võimalike kärbete tegemiseks lennuplaani on aega vaid 12 kuud, sest 2019. aasta suvised lennuplaanid tuleb avalikustada 2018. aasta märtsis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077