Autor: Logistikauudised.ee • 29. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lux Express toob rahvusvahelistele liinidele uued luksusbussid

Foto: Lux Express
Lux Express soetas kuus uut Scania Irizar uue põlvkonna luksusbussi, mis hakkavad teenindama Tallinn-Riia ja Tallinn-Peterburi liine. Lisaks tihendab bussiettevõte rahvusvahelist bussiliiklust lisades graafikusse uusi väljumisi, teatas Lux Express.

Uued bussid jõuavad liinidele suve alguses. Lux Expressi juhatuse esimehe Hannes Saarpuu sõnul kasvavad reisijate ootused ühistranspordi kvaliteedile pidevalt ning see tingib ka investeerimisvajaduse uutesse ja veelgi mugavamatesse bussidesse. “Reisijad ootavad täna ka ühistranspordilt paindlikkust, mugavust ja privaatsust ning oleme kogu aeg lähtunud põhimõttest, et peame ootustele vastama neid isegi ennetades. Seetõttu toomegi nüüd rahvusvahelistele liinidele uued tippbussid, kus on kolmandiku võrra rohkem kohti eriti mugavas ja privaatses Lounge osas,” sõnas Saarpuu pressiteate vahendusel.

Lounge-tüüpi kohad on reisijate poolt väga nõutud alates uue teenuse turule toomisest. Kui praegu asub Tallinn-Riia liini teenindavates Lounge osaga bussides 30 kohta tavaklassis ja 10 Lounge klassis, siis uutes bussides on 15 Lounge kohta. Tallinn-Riia liinile tuleb viis uut bussi ja üks uus luksusbuss hakkab teenindama Tallinn-Peterburi liini.

Alates 3. juulist hakkab kehtima ka uus tihedam bussigraafik. Lux Express lisab Tallinn-Riia sõidugraafikusse kaks uut igapäevast väljumist ja tehakse muudatusi ka olemasolevates väljumisaegades. “Need ajad kui reisija oli valmis sättima oma päevaplaane bussi või rongi sõiduplaani järgi on möödas. Täna eeldavad inimesed ühistranspordist paindlikkust ja valikuvõimalust ning seetõttu suurendame väljumiste arvu Tallinn-Riia liinil 13 väljumiseni päevas,” selgitas Saarpuu.

Saarpuu sõnul konkureerib kaasaegne ühistransport eelkõige autoga ning ettevõtte eesmärk on meelitada inimesed autodest bussidesse. “Tallinn-Riia liinil see on meil juba õnnestunud ning sama loodame saavutada ka teistel liinidel nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt,” lisas Saarpuu.

Lux Expressi busside keskmine vanus on kolm aastat ning busse vahetatakse uute vastu 5-6 aasta möödudes.

Uued tipptasemel bussid on tehtud Lux Expressi eritellimusel, bussides on kokku 45 kohta, sh 15 kohta asub Lounge osas, kus istmed on paigaldatud 2+1 põhimõttel. Uutes bussides on jätkuvalt varustuses juba harjumuspäraseks saanud personaalne puutetundlik meelelahutuskeskus, reguleeritavad istmed, pistikud elektroonikaseadmete laadimiseks, rohkelt jalaruumi jms. Iga iste on varustatud turvavööga ja bussides asub ka tasuta kuumade jookide automaat. Kõikides bussides on tasuta WiFi, kliimaseade ja WC.

Lux Express on rahvusvahelise haardega Eesti bussiettevõte, mis pakub reisijatele mugavaimat bussisõitu kogu regioonis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077