Autor: Logistikauudised.ee • 21. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordica toob turule uued sihtkohad ja tihendab graafikuid

Foto: Nordica
Suvehooajal jätkab Nordica jõudsat laienemist ja rõõmustab oma reisijaid kolme uue sihtkohaga, teatas Nordica. Otselende hakatakse pakkuma Peterburi, Göteborgi ja Hamburgi.

Lisaks on seoses Eesti eesistumisega suurendatud liinilendude ja istekohtade arvu olulisematel liinidel, eelkõige Brüsseli, Stockholmi ja Oslo suunal.

Peterburi

Aastaringne Peterburi liin avatakse 15. mail ja lennud toimuvad 13 korda nädalas. Nordica kommertsjuhi Kristel Penu sõnul on tegemist kauaoodatud liiniga, kuna regulaarne lennuühendus katkes Eestist Peterburiga 2015. aasta novembris. „See liin on kindlasti mõlemapoolse liiklusega äri- ja puhkusereisijate jaoks. Samuti on Peterburi ideaalne ümberistumisteks kogu Venemaale kui ka Aasiasse, eelkõige Hiinasse, ning pakub Venemaa reisijatele transiidivõimalusi läbi Tallinna teistesse Nordica sihtkohtadesse lendamiseks,“ nimetas Penu.

Peterburi on kultuurigurmaanidele tõeline maiuspala. Tuledesäras sillad ning kullast ja karrast rahvusrestoranid meelitavad turiste üha uuesti Venemaa kultuuripealinna. Ermitaaži kunstimuuseum, Katariina palee ja Peterhofi purskkaevude park on lausa kohustuslikud vaatamisväärsused.

Peterburi Pulkovo lennujaam asub kesklinnast 20 kilomeetri kaugusel. Lennud toimuvad alates 15. maist aastaringselt Nordica CRJ-tüüpi lennukiga ja lennuaeg sihtkohta on 50 minutit. Piletihinnad algavad 39.90 eurost.

Göteborg

Augustis  alustatakse otselende Rootsi suuruselt teise linna Göteborgi. Lennud toimuvad aastaringselt kuus korda nädalas, ning on mõeldud nii äri- kui ka puhkusereisijatele. Kristel Penu sõnul on selle liini vastu suurt huvi tuntud ja seega on oodata palju reisijaid. „Eestil on Rootsiga tugevad ärisidemed ja suurima ekspordipartnerina pakub innovaatiline Göteborg oma keskse asukohaga meie ärimeestele kahtlemata uusi võimalusi,“ lisas Penu.

Rohelise sadamalinnana tuntud Göteborg on linnapuhkuseks mõnus sihtkoht. Linnas on 550 000  elanikku ja Göteborgi piirkonnas 950 000 elanikku. Göteborg pakub põnevaid vabaajaveetmise võimalusi igale vanusele ja maitsele. Gulinaarsete elamuste otsijatele leidub üle 300 kohviku, kuus Michelini tärniga restorani ja hõrgud meretoidu safarid. Perega reisijate seas on populaarsed Lisebergi lõbustuspark ja Skandinaavia suurim teaduskeskus Universeum. Paljud muuseumid pakuvad samuti peresõbralikke tegevusi ja mängulisi väljapanekuid. Värskes õhus ajaveetmiseks on rohkesti parke ja aktiivseks avastamisretkeks 460 kilomeetrit jalgrattateid. Loomulikult ei puudu suurepärased ostuvõimalused ja Skandinaavia disain.

Göteborgi Landvetteri lennujaam asub kesklinnast 20 kilomeetri kaugusel. Nordica lennud toimuvad alates 28. augustist aastaringselt ja igapäevaselt väljumisega Tallinnast hommikuti (v.a. pühapäev) ja saabumisega õhtul (v.a. laupäev). Lennud toimuvad Nordica 88-kohalise CR9 lennukiga, lennuaeg on üks tund ja 25 minutit, ning piletihinnad algavad 59.90 eurost.

Hamburg

Suvehooaja sihtkohtadest alustab Nordica 16. mail otselende Hamburgi. Mitmekülgne sadamalinn Hamburg, kus on rohkem kanaleid kui Veneetsias, on üks populaarsemaid turisti sihtkohti Saksamaal. Nädalavahetuse linnareisijaid peibutab kosmopoliitne elegants, rohked pargid, rikkalik ajalugu ja meelelahutus igale maitsele. Lennud Hamburgi toimuvad kolm korda nädalas 16. maist 1.oktoobrini Nordica CRJ 900 lennukiga, lennuaeg on üks tund ja 50 minutit.

Laienemine teistel liinidel

Nordica suurenenud lendude arvud pakuvad eestlastele veelgi mugavamaid reisivõimalusi. Võimalused ja mahud kasvavad kõikidest Euroopa piirkondadest reisijatele. Eesti eesistumise tarbeks on Nordica lendude arvu ja pakutavaid istekohti olulistel liinidel juba praegu suurendanud ja teeb seda vajadusel veelgi. Tervikuna on selle suve maksimaalsete lennusageduste nädalagraafikus 31 protsenti rohkem lende kui eelmisel aastal. Sagedusi lisatakse Stockholmi liinil, kuhu senise kolme korra asemel hakatakse lendama kuni neli korda päevas. Graafik sageneb ka Brüsseli ja Oslo suunas.

Nordica on Eesti rahvuslik lennufirma, mis koostöös oma partneritega pakub lennuvõimalusi enam, kui 140 sihtkohta maailmas. Reisijatele pakutakse tasuta 8 kg käsipagasit ja 23 kg äraantavat pagasit.

Nordica vastab kõrgeimatele lennunduse standarditele

Nordica tütarettevõttele Regional Jet väljastati IOSA tõend, mis tähendab kõrgeimat ohutuse ja kvaliteedi standardit lennunduses. Regional Jeti juhatuse esimehe Sven Kukemelki sõnul on IOSA tõend eelkõige suur tunnustust lennufirmale, mis on vaevalt aasta vanune. „See tähendab veelgi suuremat kindlustunnet Nordica reisijatele ja lennufirmale avaramaid võimalusi pakkuda oma klientidele mugavaid ja soodsaid jätkulende. Üks hea näide IOSA toimimisest on võtta München-Tallinn liinilt, kus Lufthansa piletiga reisijad on samuti Nordica lennuki pardal,“ märkis Kukemelk.

IOSA programm välistab lennufirmade vahelised üleliigsed auditid ja lihtsustab uute koostöövõimaluste ja partnersuhete loomist teiste vedajatega. Kukemelki sõnul on IOSA tõendi väljastamine kiitus meie võimekatele spetsialistidele, ning annab tunnistust Eesti lennundusest kui ambitsioonikast ja suure potentsiaaliga majandusharust.

IOSA registreeritud opereerijaks saamine on ulatuslik protsess, mis algas auditi läbiviimisega eelmisel suvel pärast Regional Jeti lendude alustamist. Talveperioodil järgnesid järelkontrollid ja vormistamine, ning käesoleva aasta märtsikuu alguses anti IOSA tõend välja ja kanti registrisse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077