Autor: Logistikauudised.ee • 9. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Majanduskomisjon sõidab rongiga Ida-Virumaa logistikasektoriga tutvuma

Majanduskomisjoni ringreisi esimene peatus on Sillamäe. Pildil Sillamäe sadam
Foto: Raul Mee
Riigikogu majanduskomisjon on sel neljapäeval ja reedel Ida-Virumaal, et arutada kohalike ettevõtjatega logistika- ja transiidisektori edendamise võimalusi ning energeetikasektori arengut, teatas majanduskomisjon.

Majanduskomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul on rahvusvahelised kaubaveod viimase kümne aastaga vähenenud üle nelja korra. „Täna peavad ettevõtjad ja poliitikud seljad kokku panema, et olukorda parandada. Nii Läti, Leedu kui Soome riik arendavad ettevõtjatega koostöös logistika- ja transiidisektorit ning nüüd on meil aeg luua oma Team Estonia,“ ütles Kokk. „Logistika ja transiidi mõju Eesti majandusele on suur, riigieelarves on saamata jäänud tulu sadades miljonites,“ lisas Kokk.

Transiidi ja logistika toetusrühma esimehe Deniss Boroditši hinnangul on vaja alandada raudtee infrastruktuuri tariife ja riiklikke tasude määrasid, et saavutada konkurentsivõime naaberriikidega. „Vaatamata kõigele on meil vaja arendada heanaaberlikke suhteid Venemaaga. Eestil oleks suur potentsiaal Aasia-Hiina suunalise kaubaveo arendamisel, aga seda saab teha koostöös idanaabriga,“ ütles majanduskomisjoni liige Boroditš.

Neljapäeval keskendub majanduskomisjon logistika- ja transiidisektori küsimustele. Kell 12 algab koosolek ASi Eesti Raudtee esindajatega rongisõidu ajal Tallinnast Sillamäele. Kell 15 toimub ASi Sillamäe Sadam ning ettevõtete Silport, Ökosil ja Silmet külastus. Sellele järgneb arutelu logistika- ja transiidisektori edendamise võimaluste ja riigi poliitika teemal koos ettevõtjate ning Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni esindajatega.

Reedel on majanduskomisjoni tähelepanu all energeetikasektori areng. Kell 9 algab kohtumine Eesti Elektrijaamas ning toimub ekskursioon Auvere elektrijaamas ja Enefit280 tehases. Kell 12 arutab majanduskomisjon Viru Keemia Grupi esindajatega põlevkivi kättesaadavuse ja kaevanduse regulatsiooni teemal. Kell 13 on ekskursioon põlevkiviõlitehasesse Petroter ja kell 14 kohtumine kohalike ettevõtjatega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077