Autorid: Heija-Liis Ristikivi, Logistikauudised.ee • 7. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas ja Palling kutsuvad isesõitvate autode arendajaid Eestisse

Foto: Waymo
Riigikogu aseesimees, endine peaminister Taavi Rõivas ja riigikogu e-Eesti toetusrühma ning keskkonnakomisjoni aseesimees Kalle Palling saatsid täna viiele juhtivale isesõitvate autode tootjale kirja, milles kutsuvad rahvusvahelisi suurettevõtteid investeerima isejuhtivate sõidukite arendusprojektidesse Eestis.

“Eesti eelisteks on seadusloome kiirus ja paindlikkus, 5G rakendamine Telia ja Ericssoni poolt 2018. aastal. Tugev akadeemiline ja küberkaitse kompetents ning igapäeva praktika, samuti üleriigiline elektriautode laadimisvõrk – leiame, et see on väga tugev väärtuspakkumine. Me soovime, et rahvusvahelised isejuhtivate autode tootjad tuleksid Eestisse oma tehnoloogiat arendama, aga ka reaalseid teenuseid katsetama,” selgitas riigikogu aseesimees Taavi Rõivas pressiteates.

Riigikogu e-Eesti toetusrühma aseesimees Kalle Palling lisas, et suurtele rahvusvahelistele ettevõtetele silma jäämiseks peab Eesti suutma konkureerida teiste sarnaseid samme juba astunud riikidega.

“Eestil on kõik eeldused saada isejuhtivate autode arendamiseks parimaks paigaks maailmas ja seetõttu oleme valmis lubama tehnoloogia katsetamist avalikel teedel. See on suur konkurentsieelis võrreldes enamike riikidega, kus isejuhtivate autodega saab sõita vaid selleks ette nähtud ja suletud alal,” lausus Palling.

Eelmise nädala neljapäeval teatas riigikantselei ja majandusministeeriumi ühine ekspertrühm, et Eesti avab oma teed isejuhtivatele autodele.

Taavi Rõivas ja Kalle Palling saatsid üleskutse Daimler'i, Tesla, Uberi, Volvo ja Waymo (endine Google Car) juhtkondadele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077