Autor: Heija-Liis Ristikivi • 17. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify jaoks oli 2016 kiire kasvu aasta

Taxify kontor
Foto: Andres Haabu
Taxify populaarsus kasvas 2016 aastal Eestis jätkuvalt: maha sõideti 20 miljonit kilomeetrit, teatas ettevõte.

Taxify kaudu sai Eestis aasta jooksul tellimusi 4721 erinevat juhti, kes sõitsid kokku pea 500 ringi ümber maakera. Keskmiselt jõudis auto kliendini 3 minutiga ja kõige populaarsemad sihtkohad olid Tallinna lennujaam, bussijaam ja Tallinna sadama D-terminal.

Taxify jaoks oli 2016 kiire kasvu aasta ja detsembris ületas klientide arv 1 miljoni piiri. Taxify kaudu said Eestis tellimusi 4721 juhti Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Kuressaares. Kliendid jätsid aasta jooksul juhtidele üle miljoni reitingu, millest 95% olid maksimaalsed 5-tärni.

Juhid kasutasid kõige rohkem Nissani, BMW ning Škoda autosid. Kõige eksootilisemad aasta jooksul liitunud uued autod olid Zhonghua Junjie BS4 ja Tesla Model X.

Keskmiselt jõudis auto kliendini 3 minutiga. Pikim Eestis toimunud sõit oli 351 kilomeetrit, ajaliselt 8 tundi ja maksis 182 eurot. Rahvusvaheliselt oli pikim Taxify sõit eelmisel aastal Leedus 632 kilomeerit Vilniusest Klaipedasse ja tagasi, ajaliselt pea 11 tundi ja maksumusega 486 eurot.

Möödunud aastal unustati ja tagastati klientidele tuhandeid erinevad esemeid, millest kalleim ese oli keelpill, mille väärtus oli omaniku sõnul 20 000 eurot.

Välisriikides kasutasid eestlased Taxify teenuseid 29 300 korral ja populaarsemad sihtriigid oli Läti,  Leedu ja Gruusia. Lisaks tegid eestlased 25 tellimust Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Taxify on 2013. aastal asutatud eestimaine tehnoloogiafirma, mis arendab ülemaailmset taksode ja sõidujagamise platvormi. Taxify tegutseb 22 linnas 18 erinevas riigis, vahendades aastas kümneid miljoneid sõite. Firmas töötab 95 inimest ja kiire kasvu finantseerimiseks on kaasatud 2 miljonit eurot riskikapitali, olles selle näitajaga maailmas kõige efektiivsemalt opereeriv transpordivaldkonna mobiilirakendus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077