10. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskus vahetab strateegiat

Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee
Foto: Raul Mee
Venemaale kehtestatud sanktsioonide tõttu raskusi trotsinud Transiidikeskuse AS plaanib strateegiat muuta, käivitades uue laevaliini ja konteinerrongi.

„Lõppenud aasta tulemusi kokkuvõtvalt vaadates teeb heameelt, et suutsime üldkaubaterminali kaubakäivet kasvatada enam kui kolmandiku võrra,“ sõnas Transiidikeskuse AS-i juhatuse esimees Erik Laidvee. „Vaatamata meist mittesõltuvatele põhjustele, nagu näiteks Euroopa Liidu kehtestatud ja jätkuvad Venemaa-suunalised sanktsioonid, mille tulemusena kaotasime enam kui kolmandiku oma käibest, andis kogu kollektiiv endast maksimumi, et tagada firma jätkusuutlikkus ja areng,“ lisas Laidvee.

Transiidikeskuse AS Muuga konteinerterminal käitles 2016. aastal 200 257 TEUd (TEU on 20-jalase konteineri tingühik) kaupa, mis on 2,9% vähem kui 2015. aastal. Samas konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 1,7%.

Transiidikeskuse ASi üldkaubaterminal käitles 2016. aastal 651 792 tonni tüki- ja puistekaupu, mis on 35,4% enam kui möödunud aastal. Terminalide kogukaubakäive kokku oli 2 827 227 tonni, mis teeb 7,9 % rohkem kui möödunud aastal.

Uus strateegia

Konteinerite mahu jätkuva langusega ei ole Transiidikeskuse AS rahul. „Oleme analüüsinud languse põhjuseid ja teinud sellest tulenevalt vastavad rõhuasetused oma pikaajalisse strateegiasse. 2017. aasta kaks peamist eesmärki on Muuga-Vuosaari ConRo laevaliini ja N-S ning S-N konteinerrongi käivitamine,“ lausus Laidvee.

Konteinerrongi käivitamise ülesannet hõlbustaks oluliselt Rail Baltic, kuna siis poleks vaja kaupu Leedu-Poola piiril Vene raudtee laiuselt Euroopa raudtee laiusele ümber laadida, mis teeb logistilise ahela kallimaks ja aeganõudvamaks, selgitas Laidvee.

„Terminalide kogukaubakäivet soovime kasvatada vähemalt 15%. Jätkuvalt investeerime nii taristu laiendamisse kui ka uue laadimistehnika soetamisse. Hiljemalt märtsis valmivad kolm uut ladu, mille tulemusena suureneb kinniste ladude maht 12 000 m² võrra, saavutades kogupindalaks 75 000 m²,“ tutvustas Laidvee aasta plaane.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Autor: Äripaev

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077